Venäjä rakentaa häkellyttävää ryhmää jääkiekon MM-kisoihin – Kanadalle kolme NHL-huippumiestä

Jääkiekon miesten MM-turnaus Slovakiassa hiipii jo nurkan takana, ja kisoissa nähtävät pelaajaryhmät ovat nekin pikkuhiljaa hahmottumassa. Se lienee jo selvää, että MM-historian kaksi menestyksekkäintä maata eli Neuvostoliiton kiekkoperinteitä jatkava Venäjä sekä Kanada saavat jälleen luistimille nimekkään ryhmän.

Maailmanmestaruutta viimeksi vuonna 2014 juhlinut Venäjä on tuomassa MM-Bratislavaan enemmän NHL-miehiä kuin koskaan aiemmin eli ainakin 16, jos Sport-Ekspress-sivuston arviot MM-joukkueesta pitävät kutinsa. Ja etenkin hyökkäyspään nimet ovat hyvin vaikuttavia: Aleksandr Ovetshkin, Nikita Kutsherov, Jevgeni Malkin, Jevgeni Kuznetsov, Jevgeni Dadonov – tuo viisikko teki NHL:n runkosarjassa tällä kaudella 162 maalia ja kaikkiaan 431 tehopistettä. Ja venäläistoiveissa ovat vielä sellaisetkin nimet kuin Aleksandr Radulov, Artemi Panarin ja Vladimir Tarasenko.

Puolustukseen Venäjä saa näillä näkymin Dmitri Orlovin, Mihail Sergatshevin ja Nikita Zaitsevin, ja maalille Andrei Vasilevskin. Näillekin paikoille on vielä tarjolla muitakin NHL-apuja.

Venäjän tavoin viime vuonna Tanskassa kokonaan MM-mitalitta jäänyt Kanada puolestaan sai perjantaina hyviä uutisia, kun kolme NHL-huippua ilmoittautui käytettäviksi MM-jäillä TSN-sivuston mukaan. Toronton John Tavares takoi kauden aikana tehot 47+41, Ottawassa ja Vegasissa pelannut Mark Stone tehoili 33+40 ja maalivahti Matt Murray voitti Pittsburghille 29 ottelua torjuntaprosentilla 91,9.

MM-turnaus alkaa 10. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.