Victor Hedman Ruotsin NHL-keihäänkärkenä MM-jäällä

"Meillä on paperilla loistava joukkue."

Jos menestys jääkiekon MM-kisoissa riippuu NHL-pelaajien määrästä, Ruotsi on vahvoilla perjantaina Kölnissä ja Pariisissa alkavassa turnauksessa.

Ruotsin MM-joukkueessa on peräti 16 pelaajaa, jotka ovat tällä kaudella kiekkoilleet NHL:ssä. Suomella NHL-statuksen pelaajia MM-miehistössä on seitsemän.

Ruotsin ykköstähti on runkosarjaan NHL-kautensa päättäneen Tampa Bayn 198-senttinen puolustajajärkäle Victor Hedman. 79 runkosarjapelissä 16+56=72 pistettä tehnyt ja puolustajien pistepörssissä toiseksi sijoittunut Hedman kilpailee NHL:ssä pelipaikkansa parhaan pelaajan tittelistä.

NHL-pelaajien mukaantulo ei kuitenkaan takaa MM-menestystä. Esimerkiksi vuonna 2012 Suomen kanssa jakamissaan kotikisoissa Ruotsin joukkueessa oli 15 NHL-vahvistusta. Ruotsin taival päättyi jo puolivälierissä tappioon Tshekille.

Kaksi vuotta sitten Tshekin MM-turnauksessa Ruotsilla oli mukana 13 NHL-pelaajaa. Turnaus päättyi Venäjälle kärsittyyn puolivälierätappioon.

– Nyt on aika muuttaa suuntaa. Meillä on paperilla loistava joukkue. Vaatimukset ovat kovat, ja meillä on paljon työtä tehtävänä, Hedman muistuttaa.

Ruotsi kohtaa perjantaina Kölnissä A-lohkon avausottelussaan Venäjän, jonka kotijoukkue kukisti viikko sitten Tukholmassa EM-kiertueella 4–3.

Hedmanin ohella MM-turnauksen seuratuimpia NHL-pelaajia ovat hänen Venäjän joukkueessa pelaava Tampa-seurakaverinsa, hyökkääjä Nikita Kutsherov, Kanadan hyökkääjät Mark Scheifele (Winnipeg) ja Matt Duchene (Colorado) sekä Yhdysvaltojen keskushyökkääjälupaus Jack Eichel (Buffalo).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.