Tämän vuoksi leijonakonkari on taas mukana - "En tykkää siitä yhtään!"

Antti Pihlström pelaa jo kahdeksannen MM-turnauksensa ja aloittaa poikkeuksellisessa roolissa.

Antti Pihlström nähtiin keskushyökkääjän tontilla jo tällä kaudella Jokereissa, mutta moni hieraisi silmiään, kun sama jatkui myös maajoukkueessa EHT:lla. Nyt on syytä hierasta vielä kerran, sillä energiapörriäinen, umpilaituri, aloittaa kisat tänään iltapäivällä Valko-Venäjää vastaan Suomen kakkossentterinä laidoillaan Veli-Matti Savinainen ja Mikko Rantanen.

- En mä tiedä, olenko edelleenkään mikään pelintekijä. Samoilla vahvuuksilla pyrin pelaamaan kuin ennenkin, ehkä nyt satsataan vähän enemmän puolustamiseen, Pihlström kaavailee.

- Sitten kun paikka pelata vähän energisempää, niin sitten pelataan, hän lisää.

32-vuotiaalle konkarille tontti ei sentään ole täysin uppo-outo, mutta melkein.

- Olisikohan siitä parikymmentä vuotta, kun olen viimeksi sentterinä pelannut. Ihan positiivinen fiilis tästä hommasta, Pihlström sanoo.

EHT-kiertueen päätösottelussa viime sunnuntaina Ruotsia vastaan Pihlström oli yllättäen Suomen paras aloittaja. Töitäkin asian eteen on tehty.

- On sitä joutunut harjoittelemaan. Jokereissa Raipe jäi aina treenien jälkeen heittelemmään kiekkoja ja yritti neuvoa. On se kehittynyt koko ajan, mutta joka päivä sitä pitää treenata, että se toimii. Vastassa voi olla kavereita, joilla on parinkymmenen vuoden kokemus aloittamisesta. Mulla on vasta parin kuukauden, Pihlström määrittelee.

- Jos tilanteeseen menee liian kovaa, häviää joka kerta. Mailan pitää pysyä pisteellä, hän kertaa leijonalegenda Raimo Helmisen aloitusvinkit.

Kaiken värisiä mitaleja

Pihlströmin palkintokaapista löytyy kaikenväriset MM-mitalit sekä olympiapronssi. Mitään todistettavaa näissä karkeloissa ei siis enää ole, mutta niin vain mies on mukana. Kahdeksannen kerran edellisen kymmenen kevään aikana.

- Loukkaantuminen runkosarjan lopulla vei viisi viikkoa ja kun playoff-loppui lyhyeen, jäi vielä intoa lähteä mukaan, Pihlström selvittää.

- Hemmetin vaikea on katsoa sivusta pelejä. En tykkää siitä yhtään!, jo viidennen päävalmentajan alaisuudessa maajoukkuekiekkoa tahkoava hyökkääjä pamauttaa.

Doug Shedden, Jukka Jalonen, Erkka Westerlund, Kari Jalonen ja nyt Lauri Marjamäki ovat kaikki vuorollaan luottaneet Pihlströmiin, Westerlund jopa olympialaisissa.

- Varmaan ne tietävät, mitä saavat. Energiaa, hyvää puolustuspeliä ja alivoimaa, Pihlström listaa.

- Jokaisella valmentajalla on omia juttujaan, mutta nykyään aika samantyylisiä kaikilla.

Mutta Raipesta vielä puheen ollen. Jos maestro kerran opetti aloittamista, niin mitenkäs klassinen rystylätty? Joko se nousee ja putoaa mestarin tapaan?

- Ei vielä, mutta ehkä ensi kaudella sitten, Pihlström virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.