Viimeinen harjoitusottelu käynnissä

ASETELMA: Takavuosina välillä pirteästikin pelannut Latvia on ollut näissä kisoissa väsynyt nippu. Se sai alkusarjassa aikaiseksi vain kolme maalia, jotka kaikki syntyivät viimeisessä ottelussa Sloveniaa vastaan. Voi siis sanoa, että Suomen osalta kyseessä on viimeinen harjoitusottelu ennen kuin tosipelit alkavat. Latvian jälkeen kyyti onkin kylmää, kun leijonat kohtaa sunnuntaina USA:n ja maanantaina Kanadan.

Leijonien hyökkäysketjujen toimivuudesta tuskin tarvitsee huolta kantaa. Olli Jokinen toki putosi ykkössentterin paikalta kakkosketjun laituriksi, mutta laidassa pelaaminen on OJ:lle tuttua puuhaa tämän kauden NHL:stakin. Pakkikalusto sen sijaan on edelleen lauma kysymysmerkkejä.

Suomen puolustajat eivät ole toistaiseksi tehneet kisoissa yhtään maalia, vaikka vastassa on ollut kakkosluokan joukkueita. Vika ei ole pelkästään pelaajissa, vaan peluutuksessakin on toivomisen varaa. Kahdeksaa pakkia on sosiaalipeluutettu oikein urakalla, eikä tällä konstilla voi olettaa kenenkään syttyvän liekkeihin. Sosiaalipeluutus puraisee erityisesti niitä pelaajia, joiden pitäisi ottaa isoa kiekollista roolia Suomen takalinjoilla.

Latvia-ottelu on viimeinen hetki ajaa sisään kuuden luottopakin rotaatio, jolla mennään lopputurnaus. Saattaa olla, että 1-2 puolustajaa saa tyytyä istumaan penkin päässä jo tässä ottelussa.

ARVIO: Voittajasta ei ole epäselvyyttä. Leijonat harjaa Latvian tavalla tai toisella. Jos peli pysyy vihdoinkin uomissaan täydet 60 minuuttia, löytyy taululta 5-1 tai 6-1 –lukemat.

SEURAA HEITÄ: Leijonarivistöstä katseet kohdistuvat väkisinkin Saku Koivuun.Ykkösketjun lisäksi Koivu heiluttaa tahtipuikko viiden hyökkääjän ylivoimakoostumuksessa, jossa muut mestarit ovat Mikko Koivu, Olli Jokinen, Ville Peltonen ja Teemu Selänne.

Latvian kolmesta MM-kisamaalista kaksi on tehnyt Valko-Venäjällä Metallurg Zhlobinissa leipänsä tienaava laitahyökkääjä Aleksejs Sirokovs. SM-liigasta tuttuja nimiä joukkueessa on pilvin pimein, Janis Spruktsin ja Rodrigo Lavinsin johdolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yli tuhannen NHL-maalin ylivoimaviisikko

Leijonapuolustuksessa ”kaikki pelaa”