Ville Koistinen: Perusasiat kuntoon

Suomen jääkiekkomaajoukkueen puolustajalla Ville Koistisella on selkeä lääke Leijonien pelin parantamiseksi. Koistisen mielestä turhat kiemurat pitäisi unohtaa ja Leijonien täytyisi keskittyä perusasioiden hiomiseen.

Leijonien ongelmana Latviaa vastaan oli etenkin tehoton ylivoimapeli. Päävalmentaja Doug Shedden peluutti Latvia-ottelussa ykkösylivoimakentällisessä viittä hyökkääjää, mikä oli vähintään lievä epäluottamuslause Leijona-pakeille. Koistinen tosin pääsi kokeilemaan kakkosylivoimakentällisessä.

- Ylivoimahan pyöri Latviaakin vastaan ihan hyvin, perusasioita pitää vain parantaa. Kiekkoa enemmän viivaan ja vetoja sieltä. Pitäisi pelata suoraviivaisemmin ja yksinkertaisemmin, Koistinen sanoi.

Koistinen ei ymmärrettävästi halua syytellä ketään ylivoimapelin tehottomuudesta.

- Meillä on ollut paljon maalipaikkoja, joten sikäli ei ole hätää. Viime pelissäkin oli paljon laukauksia, aina se ei vain mene, ei siinä sen kummempaa, Koistinen pyöritteli.

Takana pitkä tauko

Koistinen pelasi tällä kaudella NHL:ssä Nashvillen paidassa 48 ottelua tehoin 4+13=17. Ennen MM-turnausta puolustajalle tuli peleistä reilu tauko, koska hän ei mahtunut loppukaudesta Nashvillen pelaavaan kokoonpanoon.

- Pikku hiljaa rupeaa omat otteet paranemaan. Ennen turnausta en ollut pelannut kuukauteen. Nyt olen saamassa juonesta kiinni, kun olen saanut täällä treenejä ja pelejä alle.

MM-Kanadassa Koistinen on saanut peliaikaa 15 minuuttia ottelua kohti. Hänelle on merkitty neljässä ottelussa tehot 0+1.

Koistisen peliaika todennäköisesti kasvaa, sillä Shedden on kertonut hajottavansa viiden hyökkääjän ylivoimaviisikon.

- Tavoitteena on tietysti se, että oma ja joukkueen peli paranee sitä mukaa, kun vastus kovenee, Koistinen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.