Ville Peltonen: Leijonilla oikea suunta

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenin Ville Peltosen mielestä Leijonien peli on kehittymässä parempaan suuntaan MM-Kanadassa.

Leijonille keskiviikkoinen Slovakia-ottelu oli oikeastaan ensimmäinen tositesti Kanadan-turnauksessa.

Toisin kuin Suomen aiemmat vastustajat, Slovakia yritti pelata rohkeasti myös hyökkäyssuuntaan.

- Ihan hyvä testi tämä oli. Mielestäni olemme oikeassa suunnassa, sanoi kapteeni Ville Peltonen.

Leijonilla ei ole kuitenkaan syytä henkselien paukutteluun, sillä turnauksen edetessä vastus kovenee. Esimerkiksi Kanadan ja Yhdysvaltojen välisessä pelissä oli aivan erilainen syke kuin Suomi-Slovakia -väännössä. On myös muistettava, että Slovakia ei ole Kanadassa parhaassa terässään, koska sen monet NHL-pelaajat kieltäytyivät MM-kutsusta.

- Parannettavaa on vielä joka osa-alueella. Tiedämme mikä tilanne sitten on, kun tulee kovempi vastustaja eteen. Yhtään ei saa antaa siimaa, viisikon on pysyttävä tiiviinä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, Peltonen korosti.

Suomen 2-0-maalin viimeistellyt Tuomo Ruutu oli samoilla linjoilla Peltosen kanssa.

- Pelasimme ensimmäisessä erässä turnauksen parasta kiekkoa tähän mennessä. Tämä vire pitäisi saada säilytettyä kaikki kolme erää.

- Oma pelinikin paranee. Ensimmäiset pelit olivat vähän sellaista pakkopullaa, Ruutu mietti.

Kapteeni Peltonen uskoo, ettei keskiviikkona Halifaxiin lennätetyllä Saku Koivulla ole vaikeuksia sopeutua Leijonien kuvioihin, pelasi Koivu sitten missä kentällisessä tahansa.

- Pelissämme ei ole mitään sellaisia uusia ja ihmeellisiä juttuja, mihin Saku ei nopeasti pääsisi mukaan, Peltonen korosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomi osti aikaa, Shedden lähti kaljalle