Leijonien voimahyökkääjä tyrkyllä NHL:aan - "Kiinnostus on lisääntynyt"

Oskar Osala, 29, uskoo, että hänen parhaat pelivuotensa ovat vielä edessä.

Nuori Oskar Osala ilmestyi ensimmäisen kerran MM-jäille seitsemän vuotta sitten Kölnissä. Takana oli uran toinen ammattilaiskausi Pohjois-Amerikassa. Se sisälsi yhden NHL-ottelun Carolinassa ja 69 AHL-matsia Hersheyssa ja Albanyssa (25+17=42).

Sen jälkeen Osalaa näissä karkeloissa nähtykään ennen tämän kevään MM-Pariisia.

- Siinä oli pari putoamista viime hetkillä ja yksi kieltäytyminen. Kolme vuotta sitten olisi ollut paikka, mutta polvi oli todella kipeä ja olin KHL-kauden jäljitä aivan loppu. Koin, että en olisi pystynyt auttamaan joukkuetta, Osala kertaa.

2010 Osala odotti passiinsa leimaa tovin ja pelasi lopulta neljä ottelua. Vuodet ovat hioneet vaasalaisesta rutinoituneen ammattilaisen.

- Paljon, paljon parempi olen luistelemaan ja puolustamaan nyt. Ja hyökkäämään myös, Osala arvioi.

Jos ei nyt, niin vuoden päästä

Isokokoinen voimahyökkääjä pelasi OHL-junioriliigaa Missisaugassa kaudet 2005-07, pistäytyi sitten kauden Bluesissa, kunnes solmi NHL-sopimuksen hänet varanneen Washington Capitalsin kanssa. Seuraavaksi kaudeksi treidi heitti hänet Carolinan organisaatioon, mutta paikka auringossa ei auennut.

- En ollut tarpeeksi hyvä, yksinkertaisesti. Jos olet tarpeeksi hyvä, sinut roudataan sinne vaikka väkisin. Minä en silloin ollut, en lähellekään, analyyttinen Osala pudottelee selittelemättä.

NHL-haavettaan hän ei ole vieläkään haudannut, vaikka on pelannut jo kuusi kautta KHL:ssa.

- Kyllä sieltä on alkanut kiinnostus lisääntyä vuosi vuodelta. Pian nähdään, varmaan kuukauden sisällä selviää jotain ensi kauden osalta. Jos ei sopimusta synny, mennään takaisin sorvin ääreen ja katsotaan vuoden päästä uudestaan, 29-vuotias voimahyökkääjä linjaa.

- Ei mulla varsinaisesti enää tavoitteita ole, tilanne on aika paineeton. Haaveita on: NHL:aa, Stanley cupin voittoa, olympialaisia, Osala listaa.

"Perus Osku-meininkiä"

Haaveiden eteen Osala paiskii myös töitä.

- Stop and start -luistelu pitää olla vahvaa. Sitä olen harjoitellut paljon ja analysoinut puolustuspelaamistani videolta. Alivoimapelissä olen mielestäni lähimpänä kansainvälistä huippua, hän arvioi.

- Perusvoima ja maksimivoima ovat helvetin tärkeitä, jos haluaa olla hyvä luistelija. Mulla ne alkavat nyt riittää, olen suunnannut harjoittelua enemmän räjähtävyyspuolelle. Luulen, että pystyn kehittymään jääkiekkoilijana vielä monta, monta vuotta. Näen, että parhaat vuodet ovat vielä kaukana edessä, Osala sanoo.

Seuraava ohjelmanumero on kuitenkin lauantain Norja-ottelu MM-kisoissa.

- Ei ole kovin paljon tietoa Norjasta vielä. Olimbit näköjään tehneet paljon pisteitä (Ken-Andre 2+3 ja Mathis 1+2), se ei yllätä, Osala huomioi.

Oma pistesaldo näyttää lukemia 1+1 ja kaukaloon jätetty työmäärä on iso.

- Perus Osku-meininkiä. Ei mitään erikoista. Paljon pystyn parantamaan, mutta en mä pettynytkään ole. Omilla vahvuuksilla olen päässyt pelaamaan, Osala kuittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.