Wada haluaa MM-kiekon kattavan pelikiellon Saksan Buschille

Maailman antidopingneuvosto Wada vaatii Saksan hyökkääjää Florian Buschia pelikieltoon meneillään olevassa jääkiekon MM-turnauksessa. Wadaa kismittää Saksan jääkiekkoliitto, joka ei ole ollut yhteistyöhaluinen Buschin dopingasiassa.

Saksan mestaruuden voittaneen Eisbären Berlinin Busch, 23, kieltäytyi antamasta testinäytettä 6. maaliskuuta. Hän muutti mielensä muutamia tunteja myöhemmin ja antoi negatiivisen näytteen. Busch sai niskuroinnistaan myöhemmin Saksan liigalta 5 000 euron sakot. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ehti jo tiedottaa, että Wada on hyväksynyt Buschin pelaamisen MM-kisoissa, mutta Wada kumosi tiedon tiistaina.

- Wada sai 24. huhtikuuta tiedon Saksan jääkiekkoliiton päätöksestä jättää pelaaja ilman pelikieltoa. Sen jälkeen Wada on yrittänyt saada tietoja tapauksesta Saksan jääkiekkoliitolta, mutta liitto ei aio kommentoida asiaa ennen MM-kisojen päättymistä 18. toukokuuta, Wada selvitti tiedotteessaan.

- Tämän yhteistyöhaluttomuuden takia Wada pyytää IIHF:ää aloittamaan toimenpiteet pelaajaa vastaan ja asettamaan hänet kilpailukieltoon.

Busch teki Saksan ainoan maalin 1-5-tappiossa Suomelle. Slovakiasta otetussa 4-2-voitossa hän antoi yhden maalisyötön.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.