Yli tuhannen NHL-maalin ylivoimaviisikko

Kun Suomen kokoonpanosta ei löydy maailmanluokan ylivoimapakkia, marssittaa päävalmentaja Doug Shedden Latvia-ottelussa laatikkoon viiden hyökkääjän ylivoimakoostumuksen, joka pelaa myös viidellä neljä vastaan –ylivoimat. 5-3 –ylivoimassa viittä hyökkääjää on peluutettu läpi turnauksen.

Ykkösylivoimassa on yksiselitteisesti kaikki munat samassa korissa: Kaksi Koivua, Teemu Selänne, Olli Jokinen ja Ville Peltonen. Tämä viisikko on tehnyt maaotteluissa yhteensä 228 maalia. NHL:ssa nämä herrat ovat heiluttaneet verkkoa 1065 kertaa.

Kakkosylivoimaan mahtuu yksi puolustaja, joka on joko Ville Koistinen tai Janne Niskala. Neljä hyökkääjää ovat Jussi Jokinen, Niko Kapanen ja Tuomo Ruutu.

Kakkosvalmentaja Jukka Jalosen mukaan viiden hyökkääjän kombinaatio on riski, joka saattaa jäädä kokeiluksi. Latviaa vastaan kokeiluja voi toki tehdä, mutta mitä tapahtuu, jos homma ei toimi?

Silloin Suomen tasapaksusta pakkikalustosta yhdelläkään ei ole kunnon yv-tuntumaa ja vastaan asettuvat peräkkäisinä päivinä pelattavissa otteluissa USA (su) ja Kanada (ma).

Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, Latvia-ottelussa piirretään Suomen osalta isoja suuntaviivoja koko turnaukselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Viimeinen harjoitusottelu käynnissä

Leijonapuolustuksessa ”kaikki pelaa”