Ranskalaistähti pelaa MM-lätkää lapsuutensa kotihallissa - "Onhan tämä aika huimaa!"

Entisen JYPin ja HIFK:n puolustajan lapsuudenkoti sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Bercyn areenasta.

Yohann Auvitun syntymäpaikan kohdalla lukee Ivry-sur-Seine. Se on Pariisin esikaupunki, joka sijaitsee vain reilun neljän kilometrin päässä Bercyn areenasta.

Alustavat kiekko-oppinsa Auvitu sai toki Ranskan alppiseuduilla Viryn ja Mont Blancin joukkueissa, mutta MM-lätkän pelaaminen kotikonnuilla on silti jotain erityistä.

- Onhan tämä aika huimaa. Pelasin ensimmäisen kerran kuusivuotiaana tämän areenan harjoitushallissa. Ei silloin kyllä käynyt mielessäkään, että pelaisin täällä MM-kisoja 22 vuotta myöhemmin, Auvitu taivasteli.

Ranska kohtasi lauantai-iltana avausottelussaan Norjan. Tilastoihin kirjattiin Pariisin otteluiden tähän mennessä selkeästi kovin yleisömäärä, 7893 katsojaa. Tunnelmaakin oli, ainakin silloin joku taklasi tai Ranska vyöryi hyökkäyssinisen yli.

Ranska aloitti hyvin, hukkasi otteensa ja oli taas lopussa vahva. Norja kietaisi kuitenkin 3-2 -voiton.

- Otimme toisessa erässä liikaa jäähyjä ja se söi energiaa. Siihen oikeastaan hävisimme tämän ottelun, Auvitu summasi.

- Ehkä siinä oli jonkin verran ylilatausta ja paineita, mutta ammattilaisen pitäisi pystyä sulkemaan sellaiset asiat pois mielestä, hän huomautti.

Sunnuntain peli tuplasti erityinen

Sunnuntaina Ranska kohtaa iltapäiväottelussa Suomen. Jos Pariisissa pelaaminen on itsessäänkin jotain erityistä, vielä erityisempää on kohdata Suomi. Härmä kuitenkin teki Auvitusta NHL-tason jääkiekkoilijan.

Kuusi kautta JYPin organisaatiossa sekä kaksi HIFK:ssa ja New Jersey löi sopimuspaperin pöytään. Debyyttikaudella 28-vuotiaalle puolustajalle kirjattiin 25 ottelua (2+2) taalaliigassa.

- Olen ylpeä siitä, että kasvoin ammattilaiseksi Suomessa ja tunnen melkein kaikki täällä olevat leijonapelaajat. Se on tuplasti erityinen peli, Auvitu hehkutti.

- On kunnia pelata heitä vastaan MM-kisoissa, mutta kaukalossa ei ole kavereita, hän lisäsi.

Ehtiikö äänestämään?

Samaan aikaan Suomi-Ranska -ottelun kanssa kansa vaeltaa Ranskassa vaaliuurnille presidentinvaalien toisella kierroksella. Keskustaliberaali Emmanuel Macron ja äärioikeiston Marine Le Pen kahtiajakavat väkeä voimakkaasti.

Ei tullut kysyttyä, mutta maailmankansalainen Auvitu tuskin Le Penin suuntaan korvaansa lotkauttaisi. Ongelma onkin siinä, että äänestämään ei välttämättä ehdi.

- Olisin ilman muuta halunnut käydä äänestämässä, mutta käymme aamulla jäällä ja sitten on iltapäiväpeli. Voi olla, että en ehdi, Auvitu kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.