Adylle maali, kaksi tolppaa ja pelikielto

JJK:n tahmea kotisaldo sai odotettua kehitystä, kun joukkue kaatoi Helsingin Atlantiksen lukemin 2–0 miesten jalkapallon Ykkösessä. Odotukset täyttyivät kotivoiton lisäksi, ainakin osittain, myös paljon puhutun brassivahvistus Adyn kohdalla, sillä mies tykitti vapaapotkusta kauden ensimmäisen maalinsa.

– Pelasimme hyvin ja etenkin olen onnellinen ensimmäisestä maalistani. Se oli tärkeää, koska olen puhunut monien ystävien kanssa täällä ja he kaikki odottivat minulta maalia. Erityisen mukavaa on, että se tuli vapaapotkusta, Ady myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen.

Ensimmäinen Adyn vapareista upposi komeasti 25 metristä vasempaan yläkulmaan, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Hetkeä myöhemmin mies pääsi koittamaan uudestaan hieman lähempää, mutta oikeaan yläkulmaan suunnattu veto pomppasi takaisin tolpasta. Vasuri tuntui olevan brassilla kovassa iskussa, sillä ottelun viime hetkellä mies pamautti vapaapotkun vielä ylähirteen.

Ei kuitenkaan hyvää, ilman jotain pahaakin. Ady nappasi varoitustilinsä täyteen ja pelikiellon seuraavaan otteluun jälkitilanteesta, jossa mies purnasi tuomarille tyytymättömyyttään täysin turhaan.

– Tyhmä korttihan se on, kommentoi JJK:n valmentaja Ville Priha varoitusta.

Priha oli kokonaisuutena kuitenkin erittäin tyytyväinen ensimmäiseen kotivoittoon kahteen kuukauteen.

– Se oli joukkueena sellainen esitys, mitä tarvitaan, että tässä sarjassa voittaa. Tollainen virta, kun on jätkillä, niin sitä on yleisön mukava katsoa, valmentajan mukava katsoa ja pelaajien mukava pelata, Priha sanaili.

JJK:lle ote alun jälkeen

Ottelun alku meni sekavissa merkeissä. JJK hallitsi hienoisesti, mutta haki vielä rytmiä. Puoliajan edetessä JJK sai rivinsä selviksi ja alkoi toden teolla painaa peliä Atlantiksen päätyyn.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli kopista valmiina lyömään Atlantiksen kumoon. Paikkoja sateli toisensa perään ennen ja jälkeen Adyn vaparimaalin. Vahva ote aiheutti kettupaitojen puseroon hetkeksi hyvän olon tunteen, joka ilmeni Atlantiksen kovana hetkellisenä painostuksena ja JJK:n puolustuksen huterina purkuina.

– Siinä vaiheessa, kun vastustaja tulee kovasti peliin mukaan, niin meidän pitäisi selvittää omaa peliä ja laittaa purkupalloja vastustajan selustaan ja sitä myötä painetta pois. Vähän aikaa olimme siinä vaiheessa helisemässä, Priha kommentoi Atlantiksen ainoita maalipaikkoja.

Paineesta kuitenkin selvittiin ja lopullinen helpotus tuli 2–0-osuman muodossa, kenenkäs muunkaan kuin Babatunde Wusun jalasta. Nigerian härkä otti pallon komeasti rinnalla, pyörähti ja viimeisteli kylmäverisesti kauden 11 maalinsa 12 ottelussa.

Paljon kärkiä, ei laitalinkkejä

JJK pelasi ottelun systeemillä, jossa Ady oli nostettu kärkeen Wusun seuraksi, kun Tommi Kari ja Mika Lahtinen juoksivat keskikentän laitalinkkeinä.

– Ei ainakaan tulosten ja peliesitysten valossa ole ollut mikään huono ratkaisu. ”Lada” (Lahtinen) teki kyllä hirveän määrän töitä laidallaan, Priha kommentoi kärkimiehen siirtoa uudelle paikalle.

Kärkimiehinä aiempina vuosina maaleja viimeistelleiden Karin ja Lahtisen pelaaminen laidalla toimi ainakin Atlantista vastaan erinomaisesti. Kari sai rakenneltua paikkoja omalta laidaltaan ja Lahtinen juoksi hyvin molempiin suuntiin. Priha joutuu tekemään päätöksiä pelaajien päivän kunnon perusteella, sillä JJK:n pelaajapakasta puuttuu laiturit, kun hyökkääjiä olisi vaikka muille jakaa.

– Tässä joutuu sumplimaan ja miettimään, mikä se olisi paras ryhmitys. Meillä ei luonnollisia laitapelaajia ole, sillä Kari, Lahtinen, Ady eikä ( Zakaria) Abahassine ole kukaan saanut laitalinkin koulutusta. Silloin, kun voittaa, niin siirrot ovat varmasti olleet hyviä, Priha kuvaili joukkueen tilannetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.