Alaja: "Infantinon osakkeet varmasti nousussa"

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja toteaa Palloliiton sivuilla, että Euroopan jalkapalloliiton Uefan pääsihteeri Gianni Infantino on tällä hetkellä vahvoilla Uefan ehdokkaaksi kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajavaaliin.

Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter ja Uefan puheenjohtaja Michel Platini saivat tänään Fifalta kahdeksan vuoden toimintakiellot. Platini pyrki Uefan ehdokkaana Blatterin seuraajaksi, mutta mikäli päätös pysyy valitusten jälkeen voimassa, ei häntä nähdä vaaleissa.

– Tällä hetkellä Uefan pääsihteerin Infantinon osakkeet puheenjohtajavaalissa ovat varmasti nousussa, Alaja toteaa.

Alaja muistuttaa, että Blatterilla ja Platinilla on molemmilla oikeus valittaa kansainväliseltä jalkapalloliitolta Fifalta saamistaan kahdeksan vuoden toimintakielloista. Alaja tähdentää, että "lopullista tulosta kukaan ei vielä tiedä".

Silti kansainvälisen jalkapalloperheen on nyt Alajan ja Palloliiton pääsihteeri Marco Casagranden mukaan syytä katsoa jo eteenpäin.

– Fifan kongressi on edessä helmikuun lopulla, Uefa kokoontuu sitä edeltävänä päivänä ja meillä Pohjoismailla on yhteinen kokous sitä ennen. Paljon varmasti ehtii tapahtua alkuvuoden aikanakin, mutta katsomme nyt tulevaisuuteen. Lisäksi kysymys ei ole vain Fifan puheenjohtajavaalista, vaan myös Uefan puheenjohtajuudesta tulevaisuudessa, Alaja ja Casagrande sanovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.