Albania otti historiallisen EM-paikan

Albania teki sunnuntaina jalkapallohistoriaa selviytymällä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen. Historiallinen saavutus varmistui, kun Albania kaatoi karsintojen päätösottelussaan Armenian vieraissa 3–0 ja nousi I-lohkon kakkoseksi Tanskan ohi.

Tanska joutuu hakemaan EM-paikkaa jatkokarsinnoista.

Albania tarvitsi Jerevanissa voiton, ja se sai hyvän alun kun Armenian Kamo Hovhannisyan teki oman maalin jo yhdeksännellä minuutilla. Berat Xhimshiti lisäsi Albanian johtoa varttia myöhemmin, ja Zürich-hyökkääjä Armando Sadiku sinetöi vierasvoiton toisella puoliajalla.

Albanian EM-paikka on yksi karsintojen suurimmista yllätyksistä. Maan menestys kansainvälisillä kentillä on ollut varsin vaatimatonta, eikä se ole aiemmin ollut edes kovin lähellä lopputurnauspaikkaa, vaikka oli mukana karsimassa jo vuoden 1964 EM-kisoihin.

I-lohkon voitti Portugali, joka päätti karsintansa sunnuntaina 2–1-vierasvoittoon Serbiasta.

EM-paikan sinetöi sunnuntaina myös Romania, joka löi Färsaaret vieraissa 3–0 ja otti F-lohkon kakkossijan. Lohkojumbo Kreikka otti karsintojen ensimmäisen voittonsa lyömällä Unkarin kotonaan 4–3. Unkari etenee vähintään jatkokarsintoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.