Antto Hilska kuritti entistä seuraansa tekemällä vartissa kaksi maalia JJK:n verkkoon

JJK:ssa muutaman kauden vuosia sitten pelannut Antto Hilska teki lauantaina avausvartin aikana kaksi maalia vanhaa seuraansa vastaan eikä toisen maalin jälkeen paljon enää voitosta taisteltu. Haka voitti lopulta helpohkosti 3–0 (2-0, 1–0) Ykkösen ottelun.

– Joskus aiemmin joukkueen itseluottamus on ollut parempi, kun on oltu kärjessä. Silloin olisi varmaan noustu kahden maalin takaa, mutta nyt tätä itseluottamusta ei joukkueessa ole yhtä paljon, muotoili JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen.

JJK:n kannalta ainoa hyvä uutinen oli AC Kajaanin jääminen tasapeliin EIF:ää vastaan. Näin Kajaanin etumatka on ”vain” kaksi pistettä, kun se saapuu 20. lokakuuta Jyväskylään seuraavalla kierroksella.

– Meillä oli avausjakson viimeinen vartti sitä peliä, mitä tultiin tänne pelaamaan, mutta ei saatu tulosta. Kun sitten Haka teki kolmannen maalin, niin kentältä otettiin pois ne, joilla oli uhkana saada varoitustili täyteen. Kajaani-otteluun täytyy päästä parhaalla kokoonpanolla, mutta tietenkin pelin tason pitää nousta tämänpäiväisestä merkittävästi, Manninen sanoi.

JJK teki HIFK-tappioon verrattuna kaksi muutosta aloitukseen, kun pois jäivät Gentrit Kovaqi ja Jasin Abahassine ja tilalle tulivat pelikiellosta vapautunut Severi Vielma ja Niklas Jokelainen.

– Genolla oli heikompi peli, Jassinilla lievä vamma, siksi muutokset, Manninen sanoi.

JJK voitti kesäkuussa Hakan vieraissa 2–0 ja kotona se pelasi tasapelin 2–2, joten nyt tuli kauden avaustappio Hakaa vastaan. Hakan nousumahdollisuudet ovat menneet, mutta joukkueen työmoraali oli hyvä.

– Aikaiset maalit helpottivat tietenkin, mutta sen jälkeenkin työmoraali oli korkealla tasolla ja esitys oli kauden ehjimpiä, sanoi Hakan valmentaja Keith Armstrong.

Molemmat Hakan avausvartin maalit menivät Paavo Valakarin taakse keskipuolustuksen oltua pahasti hukassa tilanteissa.

– Miehiä on linjassa jouduttu vaihtamaan eri syistä. Prässättiin tilanteissa väärin ja Haka purki prässit päästen tekopaikkoihin. Sen jälkeen meni pitkä aika, ennen kuin saatiin vähän juonesta kiinni, Manninen sanoi.

JJK olisi voinut hävitä todella rumin lukemin, sillä Hakalla oli kaksi ylärimapuskuakin toisella jaksolla.

– Erikoistilanteiden puolustaminen oli heikkoa. Omissa erikoistilanteissa olemme olleet hyviä viime aikoina, mutta tänään nekin olivat varsin heikkoja. Ei saatu laukauksia aikaan Hakan maalia kohti, Manninen myönsi.

JJK:n kapteeni Tommi Kari näki esityksessä olleen positiivista avausjakson lopun.

– Kaksi helppoa maalia omiin näkyi. Sen jälkeen ei oikein uskallettu mennä edes lähelle vastustajaa. Toisen jakson alussa meillä oli mielestäni vielä uskoa tilanteen kääntämiseen, mutta kolmas maali oli liikaa. Sen jälkeen enimmäkseen vain pelailtiin, Kari sanoi.

Vaikka JJK voittaisikin kotonaan AC Kajaanin, niin sarjapaikka ei ole sillä vielä varma. AC Kajaani kohtaa päätöskierroksella HIFK:n, ja mikäli KPV voittaa sen vieraissa ensi kierroksella, niin HIFK:lla ei ole panosta ja se säästänee karsintoihin parhaita pelaajiaan. Eli JJK:n pitäisi Kajaanin voittaessa HIFK:n myös voittaa oma pelinsä Oulussa 27. lokakuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .