Apuja ei enää tarvita, JJK

JJK:n nousu-unelman toteutuminen on nyt täysin joukkueen omissa käsissä. Viikinkien hävittyä lauantaina AC Oululle pääsi jyväskyläläisryhmä tilanteeseen, jossa sen nousu jalkapallon Veikkausliigaan toteutuu, mikäli lopuista otteluista irtoavat täydet pisteet.

Osa 1 toteutui Tampereella, kun JJK haki TPV-ottelusta potin 2-0 (2-0) -voitolla. Edessä on vielä kolme osaa.

- Tiukka vääntö, oikea taistelupeli. Saatiin tärkeät pisteet. Ensi viikonloppuna sitten ratkeaa paljon, JJK:n keskikentällä tyylikkäästi raatanut Jukka Sinisalo totesi Tammelan pallokentällä taiston tauottua.

Sinisalo viittasi ensi lauantaina Harjulla käytävään huikeaan taisteluun, jossa JJK saa vastaansa yhä Ykköstä johtavan Viikingit. Voitolla JJK nousisi sarjan kärkeen.

- Aiomme valmistautua otteluun ihan normaaliin tapaan, eikä liikaa mietitä kärkipaikkaa, JJK:n päävalmentaja Ville Priha kertoi.

Sen jälkeen JJK pelaa vielä vieraissa Atlantista ja kotona PS Kemiä vastaan.

- Yritetään voittaa jokainen ottelu, Priha totesi harvinaisen yksiselitteisesti.

Erikoistilanteet ratkaisivat

Helpolla JJK ei puuttuvia voittojaan saa, sillä Ykkösessä ei helppoja pelejä ole. Tampereellakin JJK tarvitsi ripauksen onnea, sillä TPV oli monilla mittareilla ottelussa parempi joukkue. JJK teki kuitenkin maalit, ja sehän on se ratkaiseva mittari.

- TPV oli vaarallinen joukkue, joka lähti tosi hanakasti liikkeelle, kun me menetettiin pallo keskikentällä. Oltiin helisemässä varsinkin eka jaksolla, Priha myönsi.

Ensimmäiset 25 minuuttia mentiinkin lähes täydellisesti isäntien komennossa. JJK:n onneksi TPV:n maalitykki Danielilla oli synkkä päivä, eikä nigerialainen onnistunut pistämään palloa maaliin lukuisista paikoistaan. Osa tilanteista valui hukkaan, kun TPV:n pelaajat eivät osuneet maalia kohti, ja lisäksi JJK-vahti Mihaly Szerovay venyi muutamaan loistopelastukseen.

- Tutun näköistä meidän pelaamista, sillä palloa ei saatu millään maaliin, TPV:n valmentaja Juha-Pekka Mäkinen harmitteli.

Ja kun TPV:lle eivät maalit kelvanneet, iski JJK. Erikoistilanteet eivät ole tällä kaudella olleet JJK:lle erityinen vahvuus, mutta nyt joukkue viimeisteli maalinsa kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta. Ensin Adyn syöttö löysi Markus Paijan ja sitten Sinisalon. Maaleista ensimmäinen meni keskityspallossa haparoineen maalivahti Juha Soukialan piikkiin, mutta toiseen Sinisalo juoksi upeasti.

- Onhan näitä erikoistilanteita harjoiteltu, mutta ei juuri tuollaista kuviota. Näin tyhjän tilan, juoksin siihen ja Ady pisti loistavan pallon. Onneksi meni sisään, Sinisalo kertasi.

Erikoistilanteista onnistuminen oli mannaa JJK:lle. Varsinkin, kun maalinsylkijä Babatunde Wusu ei ollut Tampereella aivan terävimmillään. Makeat maalit olivat myös pirteästi pelanneelle Adylle, sillä brasilialaisen erikoistilanteet ovat saaneet runsaasti kritiikkiä kauden aikana.

- Aina kärkimiehet eivät voi onnistua, joten erikoistilannemaaleja tarvitaan, Priha kommentoi.

Toinen jakso syyspallottelua

Kaksi nopeaa maalia käänsikin lopullisesti ottelun kulun, sillä johtoaseman myötä myös ote siirtyi JJK:lle. Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän leppoisaa syyspallottelua, sillä JJK:n johto ei ollut uhattuna.

- 2-0 JJK:ta vastaan ei ole helppo juttu, mutta hyvin meidän jätkät tsemppasi ja taisteli. Tämä oli meiltä viittä vaille hyvä peli, Mäkinen näki.

Vaikka TPV:llä oli toisellakin jaksolla runsaasti tilanteita, koko ajan tuntui siltä, että JJK:n kolmas maali on todennäköisempi kuin TPV:n kavennus.

- Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, kun TPV panosti niin kovasti hyökkäykseen, mutta tänään ei oltu hyviä linjan rikkomisessa. Syöttöjen ajoitukset ja juoksut olivat huonoja, Priha myönsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.