Arsenal sarjakärkeen, Aston Villan surkeus jatkuu

Arsenal otti kärkipaikan jalkapallon Englannin Valioliigassa helpolla 2–0-vierasvoitolla Aston Villasta. Maalit viimeistelivät Olivier Giroud rangaistuspilkulta sekä Aaron Ramsey nätin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Giroudin jo kahdeksannella minuutilla iskemä maali oli hänelle kauden yhdeksäs ja syksyllä 2012 alkaneen valioliigauran 50:s. Toinen osuma nähtiin 38. minuutilla, kun Mesut Özil sai Theo Walcottin hyvästä esityöstä mainion vetopaikan. Saksalaispelintekijä kuitenkin siirsi vieressä vielä vapaampana olleelle Ramseylle, jolla oli helppo työ laittaa pallo ohi Villa-vahti Brad Guzanin. Ramsey oli itse aloittanut vastahyökkäyksen taklaamalla pallon pois Villan Idrissa Gueyeltä.

Voitto nosti Arsenalin 33 pisteeseen 16 ottelusta. Manchester City ja Leicester ovat pisteen päässä, mutta Leicester voi ottaa kärkipaikan takaisin itselleen kun se kohtaa Chelsean maanantaina.

Villan asema sarjajumbona on yhä surkeampi. Kauden avauspelissä elokuun alussa se voitti Bournemouthin, mutta sen jälkeen voittoja ei ole tullut 15 ottelussa lainkaan. Villan ero sarjassa viimeistä edellisenä olevaan Sunderlandiin on kuusi pistettä ja putoamisviivaan kahdeksan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.