Barcelona tarvitsee Messin irti

Lionel Messi on toistellut, että henkilökohtaiset kunnianosoitukset jäävät toisarvoisiksi joukkueen menestykseen verrattuna. Siltä pohjalta Messi saattaisi vaihtaa kaikki neljä Vuoden pelaaja -titteliään jatkopaikkaan huomenna jalkapalloilun Mestarien liigassa.

Messin espanjalaisseura Barcelona joutuu neljännesvälierien toiseen osaan AC Milania vastaan 0-2-tappiolta. Milan kahlitsi Messin viime kuun avausottelussa San Sirolla, mutta kotikentällään Messin on päästävä irti, jos Barcelona meinaa jatkoon.

Barcelona ei ole hävinnyt europeliä kotikentällään yli kolmeen vuoteen ja karisti Milanin viime kauden puolivälierissä. Tilastohistoria on kuitenkin Barcelonaa vastaan, sillä yksikään joukkue ei ole kääntänyt kahden maalin takaa-ajoasemaa ilman vierasmaalin tukea.

Tiistain toinen ottelupari Schalke-Galatasaray keikkuu avausosan jälkeen tasoissa. Schalken tukena on vierasmaali ja avausottelua seurannut kolmen pelin voittoputki Saksan liigassa. Tuorein voitto Borussia Dortmundista toi ikäviä uutisia, kun hyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar loukkaantui.