Bild: Mönchengladbachin maalitykki Criens kuoli 59-vuotiaana

Jalkapalloseura Borussia Mönchengladbachin kaikkien aikojen kolmanneksi paras pääsarjamaalintekijä Hans-Jörg Criens on kuollut 59-vuotiaana sydänkohtaukseen, uutisoi Bild. Criens teki Borussialle Saksan Bundesligassa 92 maalia, mitä enempään Borussian paidassa ovat pystyneet vain Jupp Heynckes ja Herbert Laumen.

Criens edusti Mönchengladbachia vuosina 1981–1993. Tämän jälkeen hän siirtyi FC Nürnbergiin, jonka riveissä hän putosi kakkosliigaan ja lopetti uransa 1990-luvun puolivälissä. Kaikkiaan Criens pelasi Saksan pääsarjassa 303 ottelua, joissa hän takoi 94 maalia. Hänen ainoaksi maaottelukseen jäi 1987 pelattu yksi ottelu Saksan olympiajoukkueessa.

– Hän oli edellytyksiltään paljon liigan keskimääräistä pelaajaa lahjakkaampi, ja hänestä olisi pitänyt tulla maajoukkuepelaaja. Mutta hän oli myös "Sonnyboy". Valmentajalle oli kovaa työtä houkutella hänen koko potentiaalinsa esiin, mutta koska hän oli niin sympaattinen ja ystävällinen, ei hänelle voinut olla vihainen, Criensiä valmentanut Wolf Werner on muistellut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.