Blatter ei halua hötkyillä päätöstä Qatarin turnauksesta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johtajan Sepp Blatterin mukaan Qatarin vuoden 2022 MM-turnausta koskevia päätöksiä ei tehdä ennen kuin meneillään olevat tutkimukset valmistuvat.

- Minä en ole ennustaja. Meidän on odotettava tutkimuksen tuloksia, Blatter totesi Sao Paulossa.

Amerikkalainen lakimies Michael Garcia tutkii Fifan määräyksestä väitteitä joiden mukaan Aasian jalkapalloliiton ex-johtaja Mohamed bin Hammam voiteli jalkapallopäättäjiä viidellä miljoonalla dollarilla vuonna 2010 saadakseen heidät äänestämään Qatarin valinnan puolesta. Garcia luovuttaa raporttinsa Fifan eettiselle komitealle maanantaina.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan johtaja Michel Platini on vaatinut uutta äänestystä vuoden 2022 MM-turnauksen isännyydestä, jos väitteet lahjonnasta osoittautuvat todeksi.

Sao Paulossa mediaa tavannut Blatter ei halunnut ottaa tarkemmin kantaa lahjusväitteisiin. Hän muistutti vain, että Qatarille vahvistettiin viimeksi kevättalvella, että turnaus pidetään Qatarissa. Tuolloin keskustelua käytiin pelaamisesta Qatarin kesäkuukausien hellesäässä.

- Fifan hallitus vahvisti maaliskuussa, että vuoden 2022 MM-turnauksen järjestäminen Qatarista ei ole vaakalaudalla, Blatter totesi.

Blatter uskoo, että tunnelma Brasiliassa muuttuu ensi viikolla, kun MM-turnaus käynnistyy. Nyt tunnelma erityisesti Sao Paulossa on jännittynyt, kun osa kaupungin metron työntekijöistä meni lakkoon. Se poiki kaupungin ruuhkaisille kaduille entistäkin pidempiä autojonoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.