Blatter mersun takapenkiltä Fifa-tuomareiden eteen

Toimintakiellossa oleva kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter käveli liiton tiloihin Zürichissä vastaamaan korruptiosyytteisiin. Mustan Mercedeksen takapenkiltä noussut 79-vuotias jalkapallopomo ei antanut kommentin kommenttia astuessaan Fifan eettisen komitean eteen. Komitean, jota Blatter kutsui aiemmin tällä viikolla "inkvisitioksi".

Blatteria ja Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtajaa Michel Platinia epäillään korruptiosta. Sveitsin viranomaiset tutkivat etenkin 1,8 miljoonan euron palkkiota, jonka Fifa maksoi Platinille vuonna 2011. Platinin vuoro Fifa-komitean edessä on huomenna, mutta hän on ilmoittanut boikotoivansa tapaamista. Platinin asianajajat ovat kuitenkin paikalla.

Aiemmin tänään sveitsiläinen Tages Anzeiger -lehti uutisoi, että Yhdysvaltain viranomaiset ovat pyytäneet Sveitsiä jäädyttämään sveitsiläispankeissa yli 50 pankkitiliä korruptiotutkintaan liittyen. Sveitsin oikeusministeriöstä kerrottiin lehdelle, että varoja on jäädytetty 50–100 miljoonaa Sveitsin frangia eli noin 46–93 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.