Caius Forsberg käänsi kaikki kivet

JJK Keski-Suomi Oy:n viimeiseksi toimitusjohtajaksi jäänyt Caius Forsberg oli luonnollisesti apealla mielellä, kun yhtiökokouksessa oli päätetty osakeyhtiön toiminnan alasajamisesta. Marraskuussa 2017 kettuseuran pomoksi astunut Forsberg tuli veturiksi siinä vaiheessa, kun peli alkoi olla jo menetetty.

– Kyllä tämä oli aika lailla tekemätön paikka. Niin ainakin itse haluan uskoa. Yritin kyllä kääntää kaikki mahdolliset kivet, Forsberg mietti.

 

Forsbergin työtä hankaloittivat JJK:n vanhat rasitteet, joita oli kertynyt jatkuvien taloustappioiden myötä sekä se, että yrityksissä tiedettiin hyvin JJK:n taloudellinen ahdinko.

– Heti, kun aloitin homman, huomasin, että kumppaneita on todella vaikea saada. Kyse ei ollut vain siitä, että oltiin pudottu liigasta, vaan aika monella oli sellainen ajatus, että tuki menisi meidän vanhojen velvotteiden hoitoon, Forsberg myönsi.

– Kaikki mahdolliset kulut kyllä nollattiin, mutta meillä oli myös pitempiä määräaikaisia sopimuksia sekä menoja, joihin ei oikein voinut vaikuttaa.

Tiistain yhtiökokouksessa ei enää käytännössä vaihtoehtoja ollut, sillä aiemmin seuraan rahaa sijoittaneetkaan eivät ymmärrettävästi enää olleet valmiita lisäpanostukseen. Näin JJK aloittaa ry-pohjaisena Kolmosesta. Jo tehdyt pelaaja- ja valmentajasopimukset raukeavat.

– Pelaajilla oli hajua asiasta, joten asia ei tullut heille täytenä sokkina. Toivotaan, että aika moni haluaa jatkaa JJK:n paidassa Kolmosessa, Forsberg mainitsi.

Forsberg itse on jo työtön.

– Olen jo irtisanoutunut, enkä yhtään tiedä, mitä jatkossa tekisin, Forsberg kertoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .