Derbyssa taitaa tulla turpaan

ASETELMA: Heinä-elokuun vaihteessa JJK väläytteli niin eurokentillä kuin liigassakin, mutta on palannut sen jälkeen taas tasaiseen taapertamiseen. Kahdessa edellisessä kamppailussa on tullut kärsään yhteismaalein 0-5. Sijoitus on tällä haavaa yhdeksäs ja illan vastustaja KuPS vaanii enää kahden pisteen päässä. Alkukaudesta rumasti kontanneet savolaiset ovat parantaneet juoksuaan pitkin kesää ja 11 kierrosta ennen sarjan päättymistä uskaltanee jo luvata, ettei putoamispeikko enää ole Esa Pekosen suojateille kovin suuri uhka. "Turvaväli" on tällä hetkellä viisi pistettä, kun JJK:lla se on seitsemän.

Kettunuttujen tilanne on kuitenkin selvästi ahdistavampi kuin KuPSin. KuPS on vahvisti keskikenttäänsä Ebrima Sohmalla ja hyökkäystään paluumuuttaja Dudulla. JJK:lla sen sijaan on ongelmia avainpelaajiensa kanssa. Babatunde Wusu potee nivustaan vielä pitkään ja maestro Tamas Gruborovics on lähtökuopissa muualle. Gruborovics haluaisi ulkomaille ennen siirtoikkunan umpeutumista, mutta JJK:n hintapyyntö unkarilaisesta on liian kova.

Tuska ja ahdistus on tarttunut JJK:n joukkueeseen luvattoman helposti läpi kauden. Kahden viime kierroksen perusteella pelaamisesta puuttuvat jälleen sekä pää että häntä. Lisäksi KuPSilla on henkinen yliote. Se kävi kesäkuussa murskaamassa JJK:n Harjulla 5-0. Lukemat olivat rumat, mutta JJK:n pelaaminen vielä karmeampaa katseltavaa. KuPS dominoi täydellisesti pelin jokaista osa-aluetta.

ARVIO: KuPS on suvereeni suosikki. Tasapelikin vaatisi JJK:lta keskisuuren ihmeen. KuPS voittaa 3-0 tai 3-1.

SEURAA HEITÄ: JJK:n yleisilme on viime aikoina ollut niin aneeminen, että tähän lokeroon on vaikea keksiä ainuttakaan nimeä. Gruborovicsin peliä kannattaa toki seurata. Jos hänen ulkomaan haaveensa tyssäävät JJK:n liian kovaan hintapyyntöön, millä tavalla se vaikuttaa pelifiilikseen? Varsinkin, jos Grubo on joka tapauksessa suuntaamassa muualle kauden jälkeen.

KuPSin kaikkien aikojen ottelutílaston kärkeen heinäkuussa noussut Ilja Venäläinen, 32, on tuskaillut tällä kaudella maalinteon kanssa. Ensimmäisen 20 kierroksen aikana Venäläinen osui vain kerran. Konkari näyttää kuitenkin vertyvän syksyn tullen. Kaksi viikkoa sitten KuPS haki 1-0 -voiton Vaasasta ja viikko sitten se päihitti samoin numeroin kotonaan FC Lahden. Kummassakin ottelussa voittomaalista vastasi Venäläinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.