Eero Markkanen siirtyy AIK:hon

JJK:n hyökkääjä Eero Markkanen siirtyy kolmen vuoden sopimuksella ruotsalaisseura AIK:hon. Hyökkääjäkolossi kävi jo aiemmin syksyllä Allsvenskanissa pelaavan tukholmalaisseuran testissä ja vakuutti seurajohdon.

–Päällimmäiset tunteet ovat häkeltyneet, onhan tämä mahtava juttu. Lapsesta asti olen unelmoinut, että saisin pelata joskus ulkomailla ammattilaisena. Ei tätä oikein vielä edes tajua, että on lähdössä, Markkanen riemuitsee.

Tammikuun alussa Tukholmaan muuttava 22-vuotias kärkimies lähtee uusiin haasteisiin kovin odotuksin.

–En lähde vain pelailemaan ja katsomaan mihin se riittää. Tämä on seuraava askel urallani ja haluan sieltä vielä eteenpäin. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen sen valmis tekemään.

JJK:n toimitusjohtaja Petro Punna on myös siirrosta tyytyväinen. JJK saa siirrosta korvauksen, mutta tarkkaa summaa Punan ei saa sopimuksen mukaan paljastaa.

–Mielestäni tässä voittavat kaikki. AIK saa hyvän pelaajan, Eero hyvän näyttöpaikan ja JJK siirtokorvauksen. Niin suurista summista ei puhuta, että se meidän taloutta heiluttaisi suuntaan tai toiseen. JJK:n osalta näen tämän suurena voittona organisaatiolle ja tulevaisuuden strategialle. Tämä antaa katetta niille ajatuksille ja sanoille, että Suomesta voi päästä ulkomaille muualtakin kuin HJK:sta.

Punnan mukaan Markkanen on seuran useille nuorisomaajoukkuepelaajille tärkeä esimerkki.

–Emme luulee liikaa itsestämme tai juniorimyllystämme. Jos pystymme vielä järjestelmällisesti parantamaan systeemiämme, on realismia saada pelaajakasvatuksen kautta nuoria maailmalle jatkossakin.