Ennätysyleisö täyttää Harjun

ASETELMA: Panoksia riittää kuin ammusvarastolla konsanaan.

Ykköstä on pelaamatta kuusi kierrosta ja JJK keikkuu liigakarsijan paikalla sarjan kakkosena. Lähes koko kesän kärkikaksikossa paistatellut AC Oulu on puolestaan pullahtanut viime peleissään jo neljänneksi. Viiden pisteen päähän JJK:sta hyytynyt tervakaupungin ulkomaalaislegioona on tuulettanut voittoa viimeksi tasan kuukausi sitten.

Toisaalta kysymys on pienistä marginaaleista. AC Oulu on hävinnyt kaudella vasta kaksi ottelua ja nekin yhdellä maalilla.

- En usko, että heidän pelissään olisi laskeva käyrä. Oululla on ammattivalmentaja (Juha Malinen) ja kova joukkue, JJK-luotsi Ville Priha paalutti pelin aattona.

Vaikka Harjulle odotetaan kauden ennätysyleisöä, on JJK:n joukkue valmistautunut huippuotteluun ilman suurempaa hypetystä.

- Normaaleilla rutiineilla tässä on menty. Se on kuitenkin sanottava, että jos pelaajat eivät syty tällaiseen peliin itsestään, niin sitten ovat valinneet väärän lajin, Priha hymähti.

JJK:lta ovat sivussa Niko Markkula ja sitkeää akillesjännevammaansa kuntouttava Teemu Pulkkinen.

ARVIO: Ennakolta tasaista ja vähämaalista. Nopea avausmaali voi toki muuttaa pelin luonnetta. Mutta jos lukemat pysyvät pitkään nollilla, alkaa tasapeli maistua kummallekin yhtä houkuttelevalta kuin aamuyön kebabateria baari-illan jälkeen. Eli tulosvetolappuun lukemat 0-0.

Pitää kuitenkin muistaa, että samaa sanottiin myös keskiviikon Suomi-Saksa -maaottelusta. Joskin ilman ontuvaa kebab-vertausta.

SEURAA HEITÄ: Naapurisovun uhallakin täytyy sanoa, että JJK:n terrierimäisen Tommi Karin otteissa on riittänyt parantamisen varaa. Nyt mies on kuitenkin löytänyt kovan yrityksen rinnalle taas tehoja, joten odotusarvot ovat nousussa. Kahdessa viime pelissä Kari nostettiin luontaisemmalle pelipaikalleen hyökkääjäksi, mikä näkyi heti tulostaululla. Jatkaako mies tänäänkin kärjessä, vai onko edessä taas laidalla ravaamista?

Oululaisten riveistä kannattaa noteerata senegalilainen Papa Niang. Nopea hyökkääjä teki puolentoista kauden ajan Kakkosen FC OPA:ssa lähes mitä tahtoi. Kaksi viikkoa sitten AC Oulu tajusi vihdoin napata maalitykin riveihinsä, joten nyt Niangin veri punnitaan kovemmissa peleissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.