Eremenko pysyi viileänä Georgian kuumassa illassa

Suomen jalkapallomaajoukkue teki sen mitä piti ja piti myös hauraat MM-unelmat elossa ainakin jonkin hetken. Arvokas 1-0-vierasvoitto Georgiasta varmisti ainakin kolmossijan MM-karsintalohkossa.

Tunnelmat Tbilisin Dinamo-stadionilla kasvoivat läpi illan, ja kiehumispisteeseen päästiin viimeisen parinkymmenen minuutin aikana. Kuuman 30 000-päisen yleisön keskellä oli yksi erityisen viileä pää: Roman Eremenkon tyylikäs rangaistuspotku toi voiton.

Eremenkon ampuma vapaapotku pysähtyi muuriin, mutta myös David Targamadzen käteen. Ottelussa hikoillut kyproslaistuomari Leontios Trattou osoitti pilkkua, ja yleisö raivostui.

Raivoa lisäsi vielä hetkeä myöhemmin tilanne toisessa päässä. Georgian tilanne suomalaismaalilla kilpistyi ja monen mielestä suomalaiskäteen. Mutta tällä kertaa onni oli suomalainen.

Maalinteon vaikeus näkyi Teemu Pukin suorituksessa 23. minuutilla. Kasper Hämäläisen hyvästä syötöstä läpi päässyt Pukki sai pallon ohi maalivahti Nukri Revishvilin, mutta Celtic-kärki sai pallon myös ohi maalin. Tarkkuus uupui paristakymmenestä metristä.

Suomi on lohkossa ainakin kolmas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.