Espanja kaatoi Suomen jalkapallonaiset EM-karsinnassa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue sai maistaa kahden voiton jälkeen tappiota EM-karsinnassa, kun lohkon ykkössuosikki Espanja haki Helsingistä 2–1-voiton. Espanja oli ottelussa hallitsevampi ja taitavampi, mutta Suomi sinnitteli mukana varsinkin ottelun loppuvaiheilla.

– Espanja oli taitava niin hyökkäämisessä kuin puolustamisessakin. Silti pärjäsimme sen kanssa aika hyvin, varsinkin toisella puoliajalla, totesi Suomen päävalmentaja Andrée Jeglertz.

– Toki meidän olisi pitänyt olla terävämpiä ja nopeampia, pallollisena ja pallottomana. Espanja oli niin paljon nopeampi. Mutta meidän nuoret pelaajamme oppivat tästä paljon, päävalmentaja jatkoi.

Espanja hyödynsi nopeuttaan jo neljännen minuutin maalilla, ja toisessakin osumassa suomalaispuolustus oli ratkaisevasti jäljessä maalinedushässäkässä.

– Vähän liian helposti saivat maalit. Nättiä futista, jota on ilo katsella. Paitsi kun joutuu itse siihen pyöritykseen, harmitteli komeaan sadan maaottelun saldoon tiistaina yltänyt puolustaja Katri Mattsson.

– He saivat liian helposti vaarallisia keskityksiä, täydensi muutaman hienon pelastuksen tehnyt maalivahti Tinja-Riikka Korpela.

Espanjalaisosumien väliin mahtui Natalia Kuikan uran ensimmäinen maali naisten maajoukkueessa. Se ei juurikaan lämmittänyt syyskylmällä stadionilla tappion jälkeen.

– Ei se juuri nyt erityiseltä tunnu. Espanja oli tosi taitava ja fyysisesti vahva, oli vaikea löytää tyhjää tilaa ja omia pelaajia, 19-vuotias keskikenttäpelaaja tiivisti.

Kakkosenakin jatkoon

Suomella on kolmesta pelistä kuusi pistettä, Irlannilla kahdesta kolme sekä Espanjalla kolme ainoasta pelistään. Lohkon voittaja pääsee suoraan EM-lopputurnaukseen, ja kakkosellakin on siihen erinomaiset saumat: karsintojen kahdeksasta lohkokakkosesta vain yksi putoaa kisoista.

Suomi jatkaa karsintojaan huhtikuussa Montenegron vieraana. Sen jälkeen on vielä neljä peliä, ja karsinnat päättyvät syyskuussa Espanja-vieraspeliin.

– Espanja on selkeästi lohkon kovin, nyt hoidetaan pelit niin että ainakin kakkossija tulee. Ja Espanjassa taistellaan pisteistä, Mattsson vakuutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.