Fifan Blatter haluaa uudelle puheenjohtajakaudelle

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on valmis hakemaan viidennelle kaudelle järjestön puheenjohtajana. Blatter kertoi jatkohalukkuudestaan järjestön johdossa Sao Paolossa järjestetyssä Fifan kongressissa. Puheenjohtaja valitaan ensi vuonna.

- Mandaattini päättyy ensi vuonna..., mutta tehtäväni ei ole päättynyt. Yhdessä rakennamme uuden Fifan, yhdessä meillä on välineet tehdä jotain, hän sanoi.

Blatterin mielestä olosuhteet ovat kunnossa, jotta hän voi hakea uutta kautta. Vuonna 2011 Blatter sanoi uudelleenvalintansa jälkeen, että tuleva kausi olisi hänelle viimeinen.

Blatterin tuoreen ilmoituksen jälkeen aplodien seassa kuultiin myös yksittäisiä buuauksia. Fifaa on syytetty toistuvasti korruptiosta, viimeksi vuoden 2022 Qatarin MM-kisojen hakuprosessin yhteydessä. Brittilehti Sunday Times julkaisi taannoin jutun, jonka mukaan qatarilainen mies lahjoi miljoonilla, jotta Fifan edustajat tukisivat maan valintaa. Fifan on määrä julkistaa Qatar-tutkintansa tulokset Brasilian MM-kisojen jälkeen.

Muun muassa Hollannin jalkapalloliiton puheenjohtaja Michael van Praagin on sanonut, ettei Blatterin pitäisi enää asettua ehdolle.

- Harvat ottavat enää Fifan vakavasti. Halusi asian nähdä miten vaan, viime kädessä vastuun siitä kantaa Blatter, van Praag totesi hollantilaisen Volkskrantin haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.