Gerrardin maali päätti Hodgsonin tunnemyrskyn

Englannin maajoukkuevalmentaja Roy Hodgsonin sydän jytkytti ja tunteet myllersivät Wembleyllä, kunnes Wayne Rooneyn ja Steven Gerrardin maalit toivat kaivatun 2-0-voiton.

Osumat varmistivat Englannille MM-karsintalohkon voiton ja paikan Brasiliassa pelattavaan jalkapallon MM-lopputurnaukseen.

- Tunteet laukkasivat aika lailla. Kuolin joka kerta, kun he tulivat meidän kenttäpuoliskolle, valmentaja-konkari muisteli.

Hodgsonin pulssi alkoi rauhoittua vasta ottelun 88. minuutilla, kun joukkueen kippari Gerrard viimeisteli 2-0-maalin.

- Se jotenkin sopi hienosti, että juuri Steven Gerrard teki sen ratkaisumaalin. Hän jos kuka on täyttänyt kipparille kasatut odotukset näiden kymmenen pelin aikana, Hodgson totesi.

Englanti eteni jatkoon ilman tappioita. Joukkue voitti kuusi karsintapeliä ja pelasi neljä tasapeliä.

- Mitä aiomme Brasiliassa tehdä, on asia, jota pohdiskelen myöhemmin, Hodgson tuumi.

Englannin kanssa lohkon kärkipaikasta kisannut Ukraina oli lopulta lohkokakkonen jyrättyään MM-karsinnan päätöskierroksella San Marinon 8-0.

Rooneylle maali oli hänen uransa 38. maaotteluissa.

- Todistettiin, että kestetään hyvin painetta. Pelattiin kaksi hyvää peliä peräkkäin, Rooney tuumi viitaten samalla perjantain 4-1-voittoon Montenegrosta.

Voitto tiukassa paikassa näkyi myös brittimediassa. Jutuissa puhuttiin kertakaikkisen upeasta illassa Wembleyllä. Sun-lehti summasi iltaa otsikolla "Off to B-roo-zil".

Tiistaina karsintakierroksella Euroopan lohkoissa suoran MM-kisapaikan varmistivat myös Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Espanja.

Venäjä eteni MM-turnaukseen 1-1-tasapelillä Azerbaidzhania vastaan. Bosnia-Hertsegovinan ensimmäisen MM-lopputurnausmatkan sinetöi 1-0-vierasvoitto Liettuasta.

Suomen I-lohkossa Espanja nappasi lohkovoiton ja paikan Brasilian turnauksessa kukistamalla Alvaro Negredon ja Juan Matan osumilla Georgian 2-0.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.