Gruborovics: "Jos sopiva tarjous tulee, voin lähteä"

Veikkausliigan maalipörssin kakkossijaa parhaillaan hallussaan pitävän JJK:n keskikenttäpelaajan Tamás Gruborovicsin vahva kausi on kirvoittanut spekulaatiota maalitykin siirtymisestä ulkomaille.

JJK:n otteet ovat ailahdelleet kauden aikana, mutta Gruborovics on pärjännyt tasaisen mainiosti niin Veikkausliigassa (kymmenen maalia ja kaksi maalisyöttöä) kuin euro-otteluissa (neljä maalia ja kaksi syöttöä). Komea pistesaalis on ruokkinut keskustelua unkarilaisen ulkomaansuunnitelmista, kun kansainvälinen siirtoikkuna on auki elokuun ajan.

Gruborovics suitsii huhuja, mutta ei kiistä, etteikö ulkomailla pelaaminen houkuttelisi.

– Tietenkin ulkomailla pelaaminen kiinnostaa, ei se mikään salaisuus ole. Mutta haluan katsoa kaikessa rauhassa, millaisia vaihtoehtoja tulee eteen. En halua tehdä hätiköityjä päätöksiä, etenkään tässä vaiheessa uraani. Ei minulla ole mikään pakottava hätä päästä lähtemään, 28-vuotias Gruborovics toteaa JJK:n verkkosivuilla lauantaina julkaistussa haastattelussaan.

– Jos en lähde nyt, jatkan vaihtoehtojen tarkastelua sitten kauden päätyttyä. Ulkomaille pelaamaan pääseminen on tavoite, mutta ei mikään pakkomielle – en minä sinne väkisin lähde, jos ei tule eteen mielestäni tarpeeksi hyvää vaihtoehtoa. Yhtenä vaihtoehtona on myös Suomessa ja JJK:ssa jatkaminen.

Sekä kesken kauden poistumisesta että jatkosopimuksesta on Gruborovicsin mukaan keskusteltu JJK:n johdon kanssa. Koska Gruborovicsilla on voimassa oleva sopimus JJK:n kanssa, saisi jyväskyläläisseura tähtensä poistumisesta korvauksena siirtosumman.

– Jos sopiva tarjous tulee nyt elokuun aikana, olen valmis lähtemään, mutta oikein hyvin minulle sopii sekin, että pelaan kauden loppuun täällä. Tietenkin minusta olisi mukavaa, että seura saisi minusta siirtokorvauksen. Sitä kautta voisin vielä pois siirtyessänikin auttaa JJK:ta. Varmasti kaikki pelaajat ajattelevat niin.

–  Pitää kuitenkin olla realisti sen suhteen, millaisia summia minusta ollaan valmiita maksamaan, kun otetaan huomioon esimerkiksi ikäni. Tiedän kyllä, että on myös spekulointia varsin korkeasta hinnasta, joka minulle on kuulemma annettu. Kukaan seuran sisällä vain ei tunnu tietävän, mistä tuo huhu on saanut alkunsa. Ei minulla sellaista hintaa oikeasti ole, Gruborovics toppuuttelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.