Häviöllä voitto! Huuhkajat Kansojen liigan pudotuspeleihin

Miesten jalkapallomaajoukkue hävisi Kreikalle 0–1 mutta se riitti jatkoon.

Sieltä se tuli, lohkopaikka. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue hävisi Kreikalle Ateenan myöhäisillassa 0–1, mutta varmisti siitä huolimatta lohkovoiton ja pudotuspelipaikan Kansojen liigan C-divisioonassa.

Pudotuspelit pyörähtävät käyntiin varsinaisten EM-karsintojen jälkeen maaliskuussa 2020. Mikäli Suomi vie pudotuspelit nimiinsä, se lunastaa itselleen EM-kisapaikan.

Markku Kanervan miehistö ei tosin tarvitse tuota väylää, jos se saavuttaa turnauspaikan EM-karsinnoista.

Vaikka lohkovoitto on Suomen, itse Kreikka-ottelu ei ollut Suomelta täysosuma. Suomi hävisi runsaasti kaksinkamppailuita ja oli Kreikan erikoistilanteiden puolustamisessa ajoittain vaikeuksissa.

Hyökkäyssuuntaan Kanervan miehistö pystyi luomaan muutaman maalipaikan nopealla suunnanmuutospelaamisella ja hyvillä syöttöyhdistelmillä.

Suomen tuhlaajapoikana hääri Jasse Tuominen, joka laukoi sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla pallon mainiosta paikasta selvästi ohi maalin.

Ottelun kuva oli odotettu. Kreikka piti vastustajaansa enemmän palloa, jauhoi ja pyrki löytämään rakoja Suomen puolustuksesta.

Toisella puoliajalla Suomi otti selvästi vastaan ja joutui ajoittain vetäytymään syvälle omalle kenttäpuoliskolleen. Tunnollisesti puolustanut joukkue pystyi kuitenkin pitämään Kreikan huippuvaaralliset maalipaikat vähissä.

Kamppailun ainoa maali nähtiin 25. peliminuutilla, kun suomalaismaalivahti Lukas Hradecky torjui Dimitris Pelkasin puskun, ja pallo kimposi Albin Granlundista omaan verkkoon.

– Harvoin on hymyilyttänyt näin paljon tappion jälkeen. Tämä riitti, päästiin välitavoitteeseen, Kanerva huokaisi Viasatin tv-haastattelussa.

– Vaihteleva peli. Kreikka pakotti meidät puolustamaan, mutta oli meilläkin kaksi erittäin hyvää saumaa tehdä maali. Toisella puoliajalla vähän jäätiin, Kreikka oli vahva kaksinkamppailuissa. Mutta taistelua, loppuun asti pelaamista, uhrautuvaisuutta, ne toivat tarvittavan tuloksen.

Kreikan maajoukkue on ollut melkoisessa sekasorrossa, ja Ateenan massiivinen olympiastadion kumisi Suomi-ottelussa lähes tyhjillään.

Se ei Suomen pelaajien tunnelmia pilannut, sillä lohkovoitto on maajoukkueelta komea suoritus viime vuosien alakulon jälkeen. Kanervan miehistö on kerännyt viidestä Kansojen liigan ottelustaan 12 pistettä, kun Kreikka nousi yhdeksään.

Suomi päättää lohkovaiheen sunnuntaina vieraspelillä Unkaria vastaan. Mikäli Suomi ja Kreikka päätyvät tasapisteisiin, Suomi pysyy lohkoykkösenä kaadettuaan Kreikan Tampereella 2–0.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.