HJK haki hyvät lähtökohdat Makedoniasta

HHJK avasi Mestarien liigan karsinnat tiistaina 0-0-tasapelillä makedonialaista FK Rabotnickia vastaan Skopjessa. Tulos antaa HJK:lle hyvät lähtökohdat ensi viikon kotiotteluun.

Ottelu alkoi varovaisesti ja tunnustelevasti molempien joukkueiden osalta. Ensimmäinen tilanne syntyi noin vartin pelin kohdalla Rabotnickin ansiosta, mutta HJK-maalivahti Michael Törnes nappasi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen.

Rabotnicki alkoi myös pitää palloa hallussaan keskialueella ja pyrki rakentamaan tilanteita, mutta viimeiset syötöt eivät osuneet kohdilleen.

Vasta puolen tunnin pelin jälkeen ottelussa nähtiin ensimmäiset hyvät maalipaikat. Ensin Nikolai Alho syötti oikealta laidalta rangaistusalueen sisään Robin Lodille, jonka laukaus kuitenkin kohdistui suoraan päin makedonialaismaalivahti Damjan Siskovskia.

Toisessa päässä hetkeä myöhemmin Rabotnickin Aleksander Milusev koitti kaukaa vasemmalta laidalta nostoa takakulmaan, mutta Törnes oli hereillä maalillaan.

HJK:n vierasmaali oli jälleen hyvin lähellä aivan ensimmäisen jakson viime hetkillä, kun Teemu Tainio pääsi vapaasti puskemaan lähietäisyydeltä Alhon antamasta vapaapotkusta, mutta Damjan Siskovski piti makedonialaisten maalin puhtaana.

HJK aloitti toisen jakson paremmin ja hallitsi toista puoliaikaa ensimmäisen vartin. Kotijoukkue Rabotnicki alkoi kuitenkin saada otetta pelistä ja pystyi hieman jopa pitämään palloa vierasjoukkueen kenttäpäädyssä. HJK teki ensimmäisen pelaajavaihdon vasta kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia. Nikolai Alho otettiin vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Rasmus Schüller.

Ottelun lopussa molemmat loivat vielä muutaman puolittaisen paikan, mutta osumia ei nähty ja näin ensi keskiviikon toiseen osaotteluun lähdetään lukemista 0-0.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.