HJK jatkaa Mestarien liigan karsinnoissa

HJK eteni jalkapallon Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle Apoel Nikosiaa vastaan, kun helsinkiläiset kaatoivat kotikentällään makedonialaisen FK Rabotnickin 2-1 (2-0).

Varovaisen avausosan jälkeen HJK näytti naulaavan jatkopaikkansa jo avausjaksolla Robin Lodin ja Valtteri Morenin maaleilla.

Toisin kuitenkin kävi.

Tanskalaismaalivahti Michael Törnes on pelannut Klubin maalilla lähes virheettömän kauden, mutta torstaina imaisu oli käydä kalliiksi.

Stephan Vukcicin harmiton kaukolaukaus lipsahti tanskalaisen jalkojen välistä sisään heti toisen puoliajan alkuun ja tarjosi vieraille metrikaupalla siimaa.

Se jäi kuitenkin käyttämättä, ja vain HJK-kärki Macoumba Kandjin tehottomuus pelasti vieraat leveämmältä tappiolta.

- Oltaisiin tarvittu niistä monista vastahyökkäyksistä maali, ettei olisi mennyt niin jännäksi. Niitä oikein tarjottiin meille, mutta ei pelattu niitä loppuun, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Erityisen ylpeä Lehkosuo oli joukkueensa reagoinnista Rabotnickin kavennusmaaliin.

- Minuutin tai kaksi sen jälkeen meidän pelaajat ottivat aktiivisen ja henkisesti vahvan otteen. Pelaajat reagoivat erittäin hyvin, Lehkosuo totesi.

Jos oli avausottelu Makedoniassa tarkkaa ja varovaista, niin samaa soppaa tarjoiltiin ensi alkuun myös täydelle Töölön jalkapallostadionille (10 153 katsojaa).

Vieraat ottivat aloitteen, mutta HJK:n linjan taakse makedonialaisilla ei ollut mitään asiaa. Eikä HJK:lla ollut suurta hätää Rabotnickin erikoistilanteiden kanssa.

HJK-hyökkääjä Kandji hämmensi vieraiden puolustuslinjaa alusta alkaen, mutta vasta 22. minuutilla loksahti.

Kandji vapautti rangaistusalueella Nikolai Alhon, Alho Robin Lodin ja Lod puolestaan täpötäyden stadionin jännityksen.

Jos oli maalin rakentelu kaunis, niin sellainen oli myös vasempaan ylänurkkaan päätynyt viimeistely.

- Ehkä se oli omalta kohdalta kauden makein maali, mutta ei meidän tämän kauden hienoimpia, Lod sanoi.

Neljä minuuttia myöhemmin oli toppari Valtteri Morenin vuoro. Alho löysi kulmapotkullaan Morenin rangaistusalueelta, ja topparin pusku painui takanurkkaan.

- Hyvä, että tehdään myös erikoistilanteista maaleja. Ne on tärkeitä kansainvälisissä peleissä. Niitä Bana (päävalmentaja Lehkosuo) on painottanut, HJK:n molemmat maalit syöttänyt Alho sanoi.

Lehkosuo on onnistunut pestinsä aikana rakentamaan HJK:sta vaikeasti murrettavan joukkueen.

Törnesin työtapaturma oli vasta ensimmäinen maali, jonka helsinkiläiset ovat päästäneet kotikentällään Lehkosuon alaisuudessa seitsemässä ottelussa.

Torstainakin HJK puolusti hyvin joukkueena, eikä Rabotnicki onnistunut rakentamaan säännöllistä uhkaa Klubi-maalille.

- Puolustettiin tosi hyvin. Ei päästetty niitä linjojen väliin tai linjan taakse, Alho sanoi.

Hyökätäkin HJK osasi, mutta vastahyökkäysten viimeistely jäi vaisuksi. Varsinkin Macoumba Kandji tarjoili enemmän viihdettä kuin tehoja.

Kandji kiersi Rabotnicki-maalivahti Damjan Siskovskinkin toisella puoliajalla kahdesti, mutta jätti tilanteensa käyttämättä.

Sen HJK sai tällä kertaa anteeksi. Seuraavaksi kutsuu Kypros.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.