HJK:lle viides perättäinen mestaruus

Helsingin Jalkapalloklubi tarjosi syysaurinkoisella kotistadionillaan mestaruusjuhlat yli 7 000-päiselle yleisölle. HJK voitti RoPSin 3-0 ja varmisti liigamestaruuden kaksi kierrosta ennen kauden päätöstä, kun etumatka toisena olevaan Honkaan repesi kahdentoista pisteen pituiseksi.

- Loistavaa, että saatiin tässä kohtaa katkaistua ja selvitettyä koko juttu, HJK:n päävalmentaja Sixten Boström kommentoi.

Mestaruus on HJK:lle viides perättäinen ja kaikkiaan 26:s pääsarjassa. Loppuvihellyksen soitua kymmeniä HJK-faneja ryntäsi kentälle. Muutama ehti kaulailemaan pelaajien kanssa, mutta muuten juhlinta näytti sujuvan järjestyshäiriöittä.

Tällä kaudella HJK on voittanut kaikki liigakotiottelunsa heinäkuun alusta lähtien, monet niistä näytöstyyliin, mutta mestaruuden varmistanut kaato tuli lievän nikottelun kautta. Maalittomalla avausjaksolla RoPS voitti kulmapotkutilaston 6-5.

Voittomaali syntyi 54. minuutilla Erfan Zenelin antamasta kulmapotkusta. Maalin edessä päivystänyt Mikael Forssell ohjasi keskityksen kevyellä kosketuksella takanurkkaan. Myöhemmin osuivat Demba Savage ja Sebastian Mannström, jälkimmäinen myös Zenelin kulmapotkusta.

- Toinen puoliaika osoitti, että olemme tämän tulevan kultamitalin ansainneet. Aika tappavaa tahtia olemme menneet pidemmän aikaa, Boström sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.