HJK:n europelit päättyivät selkeään kotitappioon

Helsingin Jalkapalloklubin taival jalkapallon eurokentillä tyssäsi tylysti, kun se hävisi viheriöllään Olimpija Ljubljanalle 1–4. Slovenialaiset harppoivat Eurooppa-liigan kolmannelta karsintakierrokselta yhteistuloksella 7–1 playoff-kierrokselle. Lohkopaikasta se mittelee slovakialaisen Spartak Trnavan kanssa.

–  Tämä on seuramme lähihistorian isoimpia voittoja, Olimpijan valmentaja Alexandar Linta riemuitsi.

Otteluparin pelit muistuttivat toisiaan, sillä Klubilla oli jälleen oiva sauma viimeistellä avausosuma. Nyt epäonnistujan viittaa kantoi HJK:n Riku Riski, joka neljännellä minuutilla tuhri pallon takatolpalta ohi maalin. Sitten tuli Olimpija ja lujaa, se karkasi jopa 3–0-johtoon.

Pelin 20 minuutilla kolisi ratkaisevan tuntuisesti, sillä avausottelussa jo kaksi maalia niitannut kärkipelaaja Abass Issah iski lähietäisyydeltä 1–0.

–  Vastustaja oli vähän kaikessa edellä molemmissa otteluissa. Ei ollut nokan koputtamista, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi.

Kultajahti ja valmentajakysymys

HJK:n johtaa kotimaan sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen RoPSia, jonka kanssa se tahkosi tasapelin tuoreimmassa liigapelissään. Helsinkiläisjoukkue kohtaa kotipelissä tulevana sunnuntaina PS Kemin ja seuraavana pyhänä vieraissa KuPSin.

–  Kolmasosa sarjaa on edessä. Pisteitä pitää saada vielä paljon, että saavutamme mestaruuden, Lehkosuo ynnäili.

HJK:lla on Suomessa ennätysmäisesti 28 mestaruutta. Niistä tuoreimmat, 2014 ja 2017, se hankki Lehkosuon komennossa.

Lehkosuon nykyinen valmennuspesti HJK:ssa alkoi huhtikuussa 2014 ja sitä on jatkettu paloissa. Nykyinen kontrahti kattaa kuluvan kauden, eikä seurajohtoa taatusti miellytä SM-kullan karkaaminen 2015 ja 2016 sekä vaatimaton tai keskinkertainen suorittaminen europeleissä. Fanikatsomosta kuului jälleen muutaman vuoden takainen hoilaus "Bana ulos", jolla hätäisimmät kiirehtivät valmentajavaihdosta.

–  Kukaan ei tunne, että olisi kauheasti onnistunut, Lehkosuo kuvasi yleisellä tasolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.