Harjulla ratkottiin miesten Kolmosen mestaruutta – JJK nousi sarjakärkeen

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen mestaruus siirtyi keskiviikkoiltana JJK:n hamuaviin hyppysiin, kun se voitti FC Blackbirdin Harjulla pelatussa ottelussa lukemin 3–1 (0–0).

Ottelussa oli kovat panokset, sillä ennen kierrosta Blackbird johti sarjaa yhden pisteen kaulalla JJK:hon ja olisi kolmen pisteen turvin noussut tavoittamattomiin. Voitolla JJK nousi sarjan piikkipaikalle 48 pisteeseen ja otti kahden pisteen kaulan Blackbirdiin.

Ottelun maalinteon 56. minuutilla aloitti Blackbirdin Zakaria Abahassine. JJK:n loppurysäys oli kuitenkin vertaansa vailla, kun ensin 84. minuutilla iski Leevi Kemppainen, sitten 87. minuutilla Robin Saastamoinen ja vielä täyden ajan täytyttyä Eeli Liukkonen.

Ottelua oli katsomassa Harjulla peräti 754 katsojaa. Suureen katsojamäärään osattiin varautua, sillä edellisessä paikallisderbyssä kesäkuussa paikalla oli yli tuhat katsojaa.

Jäljellä on vielä sarjan päätöskierros, jolloin JJK kohtaa kotonaan iisalmelaisen PAVEn ja Blackbird Kuopiossa Kings SC:n. Sarjan mestari voi lunastaa paikan Kakkosessa, mikäli seuran talous täyttää tarvittavat vaatimukset.

Blackbird voitti Kolmosen vuosi sitten, mutta ei ottanut vastaan nousupaikkaa Kakkoseen lisääntyvien kulujen takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.