Harvinainen mitali Keski-Suomeen: JyPKin B-tytöt juhlivat jalkapallon SM-hopeaa

Jyväskylän Pallokerhon nuoret naiset ovat toiseksi parhaita Suomessa. Jalkapallon B-nuorten SM-hopea varmistui JyPKille, kun joukkue voitti sunnuntaina kauden päätösottelussaan PK-35:n lukemin 3–1.

– Todella hyvältä tuntuu, vaikka harmittaahan se vähän, kun mestaruuskin jäi vain pisteen päähän, joukkueen tähtipelaajiin lukeutuva Alma Forstén totesi hymyillen hopeamitali kaulassaan.

Ennen päätöskierrosta tasaisessa sarjassa oli kaikki auki. JyPK oli kolmantena ja sen oli mahdollista päätyä sijoille 1–4. Mestaruus olisi vaatinut HJK:n kompurointia sarjan heittopussia KJP/YJ:tä vastaan, mutta sellaista ei tapahtunut, vaan HJK rynni 10–0-voitolla mestariksi. JyPK otti päätöskierroksella sen mitä oli otettavissa.

– Meillä on hyvä joukkuehenki ja ollaan kavereita myös kentän ulkopuolella. Lisäksi meillä on hyvät valmentajat ja niin, onhan meillä myös hyvät ja taitavat pelaajat, Forstén luetteli JyPKin menestyksen syitä.

JyPKin menestys on melko harvinaista herkkua. Keski-Suomessa jalkapallomitaleja ei ole juurikaan totuttu juhlimaan, mutta viime vuosina JyPKin erinomainen työ tyttöjalkapallon eteen on alkanut kantaa hedelmää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .