Hiipivä tiikeri avasi kettujen hanat

JJK:n kauden alku Ykkösessä on ollut vähintäänkin haastava. Ennen sunnuntain kamppailua Joensuun Jippoa vastaan plakkarissa oli kuuden kierroksen jälkeen ainoastaan yksi voitto ja vain kolme tehtyä maalia.

Nyt kettunutut olivat kuitenkin asialla. Kauden maali- ja voittosaldot tuplaantuivat pääsääntöisesti jämäkän esityksen jälkeen.

– Tärkeä voitto. Tässä on ollut vähän se riski, että jäämme putoamisviivan tuntumaan roikkumaan. Se on aika hankala tilanne nuorelle joukkueelle, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja tuumasi.

Tapa, millä kolme pistettä irtosivat miellytti varmasti kettuleiriä myös. Aleksis Lehtonen iski 1–0 vartin kohdalla ja sen jälkeen Jipolla oli hetkensä, mutta varsinkin toinen puoliaika oli puhtaasti JJK:n. Kotijoukkue prässäsi ylhäältä, hyökkäsi terävästi ja tappoi Jipon pelinrakentelun kokonaan. Lehtosen uran ensimmäinen maali edustusjoukkueessa sai seuraa Antto Hilskan 2–0:sta vajaan tunnin pelin jälkeen ja kapteeni Tommi Kari tulitti vielä ylänurkkaan 79. minuutilla.

Eikä siinä suinkaan kaikki. Lehtonen laukoi kertaalleen tolppaan ja loppuhetkillä Jasin Abahassine tuupittiin nurin aivan maalin edustalla, tuhannen taalan paikassa. Erotuomari Jani Laaksonen jätti kuitenkin selkeän pilkun viheltämättä. Lisäksi loppuhetkillä Karin tilalle vaihdettu Saku Leppänen nosti kymmenestä metristä hitusen yli maalin.

JJK olisi siis voinut rökittää Jipon kevyesti esimerkiksi 6–0.

– Teema oli tänään, että lauotaan paljon. Alkukierroksilla homma on mennyt välillä vähän siirtelyksi. Nyt pojat vastasivat tähän huutoon hienosti, Pasoja kehui.

"Kuin kolmekymppinen äijä"

Pojista puheen ollen. Vasta 16-vuotias Lehtonen oli maalinsa lisäksi muutenkin erinomaisen näkyvä hahmo. Nuorukainen pelaa iästään huolimatta aikamiesten peliä.

– Pelaa kuin kolmekymppinen äijä. Aksulla on röyhkeyttä, jota monelta tuon ikäluokan kärkipelaajalta puuttuu. Tai kärkipelaajilta ylipäätään, Pasoja sanoi.

– Poika on sellainen hiipivä tiikeri, pystyy prässäämään hyvin ja riistämään palloja, hän lisäsi.

Neljävuotiaana JJK:n kortteliliigassa jalkapallon aloittanut hiipivä tiikeri piti pelin jälkeen hyvin pokkansa, mutta silti nuoresta miehestä näki, että olisi tehnyt mieli hihkua ja heitellä kuperkeikkoja.

– Totta kai se maali maistui. Maalinteko nyt on aika iso osa hyökkääjän pelaamista, Lehtonen tuumasi.

– Saatiin riisto, tein juoksun sivuun ja Mannisen Mikko tarjoili hyvän syötön, Lehtonen kuvasi osumaansa.

Maestro Manninenkin oli muuten erinomaisella pelipäällä päästyään takaisin omalle paikalleen oikealle laidalle.

– Nyt oli sitä Manua, mitä on joskus aikoinaan totuttu näkemään. Laidallahan Manun kuuluu pelata, mutta esimerkiksi loukkaantumisten takia on jouduttu vähän kierrättämään ja se on ollut nimenomaan Manninen, joka on kiertänyt, Pasoja totesi.

JJK:n kotiottelut jatkuvat jo keskiviikkona, kun Harjulla vierailee sarjakolmonen PK-35.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.