Historiallinen voitto antaa yhä odottaa itseään

Jostain kumman syystä Pietarsaaren Jaron kaataminen Harjulla on JJK:lle mahdottoman vaikeaan. Liigahistorian neljäs yritys päättyi 1-1 -tasapeliin. Kotisaldo Jaroa vastaan on kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä.

Syitä asiaintilaan kettunutut saavat tällä kertaa etsiä ennen muuta peilistä. Kotijoukkueella olisi ollut kaikki työkalut tappaa peli jo ensimmäisen vartin aikana, mutta ei kelvannut. JJK vyörytti hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti Jesse Östin vartioimaa maalia ja niistä palkittiin mm. viidellä kulmapotkulla jo viidentoista minuutin pelin jälkeen. Lähimmäksi maalia pääsivät Babatunde Wusu ja Antto Hilska.

Selviytymistaistelua käyneen Jaron ensimmäinen laukaus kohti JJK:n veräjää nähtiin vasta reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen vierasjoukkue sai koko ajan paremmin ja paremmin juonesta kiinni ja jopa hallitsi hienokseltaan ensimmäisen puoliajan loppua.

Palkinto tuli JJK:n avustuksella heti toisen puoliajan alussa. Tillman Grove lähetti keskityksen maalille ja Janne Turpeenniemi tunaroi pallon omiin 46. minuutilla. Tasoituksen iski tunnin pelin jälkeen tuttu mies. Vahvasti kohti kuudentoista aluetta rynnistänyt Patrick Poutiainen vedettiin nurin ja Tamas Gruborovics pommitti seuranneen vaparin komeasti verkkoon. Kierteinen pallo rankkarialueen vasemmasta kulmasta putosi vastustamattomasti oikean tolpan juureen.

Maali oli unkarilaisvirtuoosille jo kauden seitsemäs, mutta Gruborovics ei silti heitellyt hattua ilmaan.

-Maalit ovat vain numeroita. Meillä on edelleen paljon parannettavaa niin joukkueena kuin yksilötasollakin, Gruborovics linjasi.

Analyyttisella maalitykillä oli selkeä näkemys torstai-illan kamppailun vaikeuksista.

-Ei pystytty pitämään palloa viisaasti. Peli meni päästä päähän juoksemiseksi, eikä sellaista tässä otteluruuhkassa jaksa, Gruborovics sanoi.

Ottelu oli JJK:lle viides yhdeksäntoista päivän sisään, mutta alkuminuuttien rynnistys oli silti vahva.

-Alussa jalat vielä riittivät ja pelattiinkin järkevämmin. Silloinhan sitä jaksaa, kun pallo liikkuu ja miehet liikkuvat, Gruborovics analysoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kettunutuilla sairastupahuolia