Honka jätti eurokohtalonsa ratkaisun kotikentälle

FC Honka kärsi 1-2 (0-1)-tappion virolaiselle Sillamäe Kaleville jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausottelussaan.

Isännät menivät johtoon reilun puolen tunnin kohdalla. Keskityspallo löysi honkalaisten takatolpalta vapaan pelaajan, joka puski pallon Walter Viitalan jalkojen välistä maaliin.

Virolaiset karkasivat 2-0-johtoon ennen espoolaisten kavennusta. Ilari Äijälä epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta Armend Kabashi tuikkasi jatkopallon sisään. 11-metrinen vihellettiin Antti Mäkijärven taklaamisesta.

Kevin Mombilo nousi vielä lopussa hyvin, mutta laukaus meni vähän ohi. Pallo saatiin myös ylärimaan, muttei enää maaliin. Myös virolaisilla oli lopussa mahdollisuus lisätä johtoaan.

- Tulos oli varmasti oikeutettu. Vierasmaali oli vähimmäistavoite, mutta kaksi päästettyä maalia harmittavat. Ne tulivat omista virheistä. Meillä oli lopussa paikkamme tasoittaa, Äijälä totesi.

- Lopputulos jäi harmittamaan, mutta painoimme hyvin viimeiset 20 minuuttia. Lähdemme kotiotteluun luottavaisin mielin, valmentaja Boris Wistuba puolestaan linjasi.

Joukkueet ratkaisevat jatkoon menijän viikon päästä Myyrmäen stadionilla.