Honka jätti eurokohtalonsa ratkaisun kotikentälle

FC Honka kärsi 1-2 (0-1)-tappion virolaiselle Sillamäe Kaleville jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausottelussaan.

Isännät menivät johtoon reilun puolen tunnin kohdalla. Keskityspallo löysi honkalaisten takatolpalta vapaan pelaajan, joka puski pallon Walter Viitalan jalkojen välistä maaliin.

Virolaiset karkasivat 2-0-johtoon ennen espoolaisten kavennusta. Ilari Äijälä epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta Armend Kabashi tuikkasi jatkopallon sisään. 11-metrinen vihellettiin Antti Mäkijärven taklaamisesta.

Kevin Mombilo nousi vielä lopussa hyvin, mutta laukaus meni vähän ohi. Pallo saatiin myös ylärimaan, muttei enää maaliin. Myös virolaisilla oli lopussa mahdollisuus lisätä johtoaan.

- Tulos oli varmasti oikeutettu. Vierasmaali oli vähimmäistavoite, mutta kaksi päästettyä maalia harmittavat. Ne tulivat omista virheistä. Meillä oli lopussa paikkamme tasoittaa, Äijälä totesi.

- Lopputulos jäi harmittamaan, mutta painoimme hyvin viimeiset 20 minuuttia. Lähdemme kotiotteluun luottavaisin mielin, valmentaja Boris Wistuba puolestaan linjasi.

Joukkueet ratkaisevat jatkoon menijän viikon päästä Myyrmäen stadionilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.