Honka ja HJK nousussa - MyPa jatkaa kärjessä

Jalkapalloliigan kärkijoukkue MyPa jatkoi hyvää kevättään, kun kärkiottelussa kotiyleisön edessä kaatui Jaro 3-2. MyPa johtaa sarjaa kahdeksan kierroksen jälkeen pisteellä HJK:hon, joka voitti RoPSin 1-0.

MyPan tilanne äityi hankalaksi, kun Jaro pääsi Ilja Vaganovin ja Johan Brunellin osumilla 2-0-johtoon ensimmäisen 22 minuutin aikana. Toinen puoliaika oli sitten isäntien: kolme maalia 13 minuutin sisään.

Kavennuksen teki Dawda Bah 49. minuutilla, tasoituksen sama mies viisi minuuttia myöhemmin ja voittomaalin Stefano Pinho 62. minuutilla. MyPa on voittanut kahdeksasta ottelustaan viisi, Jarolle tappio oli kolmas.

HJK haki Rovaniemeltä voiton Ndukaku Alisonin omalla maalilla toisen puoliajan alkuminuuteilla. HJK on voittanut kaikki kolme liigaotteluaan valmentajavaihdoksen jälkeen, eikä sille ole tehty noissa peleissä maaliakaan.

HJK ja MyPa kohtaavat kärkipelissä perjantaina. Ottelu on samalla MyPa-valmentaja Antti Muurisen paluu vanhalle kotistadionilleen.

Sarjajumbo TPS voitti SJK:n 2-0 ja nousi ohi KuPSin, joka pelasi 1-1 VPS:n kanssa. Putoajaksi veikkailtu TPS karkasi sarjanousijalta avauspuoliajalla Igor Jovanovicin ja Wayne Brownin maaleilla. Voitto oli turkulaisille toinen seitsemästä ottelusta.

KuPS oli voitossa kiinni Vaasassa aina 81. minuutille, sillä Admir Catovic vei kuopiolaiset johtoon 31. minuutilla. Jordan Seabrook kuitenkin teki tasoituksen VPS:lle, jonka ykkösmaalivahti Henri Sillanpää loukkaantui ottelussa.

Honka nousi neljänneksi ohi VPS:n, kun Espoossa kaatui FC Lahti 1-0. Maalin teki 83. minuutilla Joshua Pritchard.

IFK Mariehamn ja Inter tasasivat pisteet 2-2. Mika Ojala vei turkulaisvieraat johtoon, mutta Amos Ekhalien ja Luis Solignacin osumat nostivat IFK-toiveita. Kalle Kauppi kuitenkin tasoitti loppuluvut 86. minuutilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.