Hradecky haluaa karistaa ikävän muistijäljen

Suomen jalkapallomaajoukkue suuntaa kostoretkelle Kroatiaan.

Kiusaajista kiusattaviksi. Näin tiivistää maalivahti Lukas Hradecky Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien tulevaisuuden tavoitteet.

Tällä hetkellä Suomella on tarjottavanaan enintään kiusaajan rooli, kun joukkue päättää MM-karsinnat perjantaina vieraissa Kroatiaa ja maanantaina Turussa Turkkia vastaan.

Markku Kanervan valmentama Suomi on kadottanut mahdollisuutensa MM-kisoihin, mutta Kroatia ja Turkki taistelevat turnauspaikasta.

Suomen lohkoa johtava Kroatia heittää Suomelle valtavan haasteen Rijekassa.

– Kaikki tietävät, mitä he osaavat. Heidän pallollinen pelaamisensa on vahvaa. Pallo pitää ottaa pois Luka Modricilta. Toivottavasti he sitä kautta menettävät uskoaan ja kykyään rakentaa peliään, Hradecky sanoo.

Seurajoukkuetasolla Real Madridia edustava Modric on pelannut 99 miesten maaottelua, joten hän rikkonee komean tasaluvun.

Pohjaa tuleviin karsintoihin

Suomella on hampaankolossa joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

Lähes päivälleen vuosi sitten Suomi hävisi kotipelinsä Kroatialle 0–1. Muutama päivä aiemmin Suomi oli kärsinyt Islannille dramaattisen vierastappion.

– Ne pelit eivät jättäneet hyvää muistijälkeä. Ensimmäinen kostoretki onnistui, ja nyt lähdemme samalla asenteella Kroatiaa vastaan, Hradecky painottaa.

Ensimmäisellä kostoretkellä hän viittaa syyskuun alussa tulleeseen kotivoittoon Islannista. Sitä seurasi vierasvoitto Kosovosta.

Ne ovat jääneet Suomen ainoiksi voitoiksi kuluvissa karsinnoissa, jotka alkoivat Hans Backen valmennuksessa pelillisenä sekamelskana.

Hradecky muistuttaa, että Kroatia- ja Turkki-otteluissa valetaan samalla pelillistä pohjaa tuleviin karsintoihin.

– Lopputurnaukseen pääsy on uskomattoman vaikeaa, mutta uskoimme vahvasti kisapaikkaan. Rannalle jääminen on suuri pettymys, toppari Paulus Arajuuri myöntää.

Arajuuri on ollut karsinnoissa suuressa roolissa.

– Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen saanut pelata paljon, mutta on henkisesti rankkaa, jos tuloksia ei tule, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huuhkajien Joona Toivio toivoo seurasiirtoa