Hukattujen tilaisuuksien ilta

Jos joku sunnuntai-iltana Harjulle pistäytyneistä yli 4000 katsojasta oli sitä mieltä, että ottelu oli tylsä ja viihdearvo olematon, niin jatkossa kannattaa keksiä muuta tekemistä kuin jalkapallon seuraaminen. Sen sorttisen viihdepläjäyksen JJK ja TPS nimittäin järjestivät. Maalipaikkoja sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli vähintään yhtä paljon kuin Naamat-festivaalin peltofutisturnauksessa.

Maaleja olisi toki voitu nähdä huomattavasti enemmänkin. Kummallakin joukkueella oli erinomaiset tontit ainakin kolmeen tai neljään maaliin. TPS-pelureista esimerkiksi Mika Ääritalo ja Njazi Kuqi nostivat pallon kertaalleen yli tyhjän JJK-maalin jo ensimmäisellä puoliajalla. JJK:lta ainakin Mikko Manninen ja lopulta ottelun avausmaalin viimeistellyt Babatunde Wusu olisivat voineet heiluttaa verkkoa jo ensimmäisen 45 minuutin aikana.

-Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi meidän. JJK:llakin oli paikkansa, mutta me rakensimme enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Toisella puoliajalla oli ensimmäisen kympin jälkeen pitkään täysin vietävänä. Tapahtumiin nähden oikeudenmukainen lopputulos, tosin peli olisi voinut päättyä 2-2 tai 3-3, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki summasi.

JJK-luotsi Kari Martonen näki kamppailun samansuuntaisesti.

-Monessa pelissä on käynyt niin, että tunnin pelin jälkeen me pystymme määräämään tahdin. Niin kävi tänäänkin. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta pelin sisältöön kyllä, Martonen totesi.

Wusu osui, Grubo ei

Vahvan toisen jaksonsa ansiosta JJK oli sittenkin se joukkue, joka oli lähempänä voittoa. Jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa osunut Babatunde Wusu karkasi Jukka-Pekka Tuomasen mainiosta pistosta "chippaamaan" 1-0 kun pelikellossa oli 80 minuuttia. Hetkeä myöhemmin nähtiin kamppailun varsinainen kulminaatiopiste. TPS:n Jarkko Hurme repi olkapäästä nurin maalintekoa yrittäneen Mikko Mannisen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Jo kymmenen maalia tällä kaudella takonut Tamas Gruborovics asteli pallon taakse, mutta loukkaantunutta Jukka Lehtovaaraa tuurannut Henrik Moisander torjui Grubon yrityksen.

Vain reilu minuutti epäonnistuneen rankkarin jälkeen vaihtomies Santeri Mäkinen päätti TPS:n hyökkäyksen tarkalla alanurkkalaukauksella.

-Toisella jaksolla väsymys alkoi näkyä. Europelin takia olemme viime aikoina pelanneet ja matkustaneet paljon. Mutta kummasti sitä lisäenergiaakin sitten löytyi, kun vastustaja epäonnistui rangaistuspotkussa, Rajamäki pohdiskeli.

Tavoilleen uskollisena Gruborovics ei jäänyt suremaan rankkariaan.

-En oikein katsonut siinä, miten veskari lähtee liikkumaan. Aina ei voi onnistua, Gruborovics tuumasi.

Maalivahti Moisanderilla oli mielenkiintoinen selitys onnistuneelle torjunnalleen.

-Kysyin (Sami) Rähmöseltä, että mihin kaveri vetää. Rähmönen sanoi, että minusta katsottuna vasemmalle, joten ajattelin, että Grubo varmaan vaihtaa sen toiselle puolelle. Ja niinhän siinä sitten kävi, Moisander myhäili.

Liiga puolivälin krouvissa

Veikkausliigaa on nyt joukkueesta riippuen pelattu 15-17 kierrosta. 16 ottelua pelannut JJK on taulukossa edelleen kolmantena 31 pisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut sarjakärki HJK on jo 11 pistettä karussa, mutta kakkonen Inter on vielä iskuetäisyydella kahden pisteen päässä. Sarjanelonen TPS on viisi pistettä perässä ja vitonen MIFK jo yhdeksän.

-Suunnilleen sarjan puolivälissä ollaan. Voitto olisi pitänyt pystyä ottamaan, mutta toisaalta loppusyksystä tämäkin piste saattaa olla yllättävän tärkeä, JJK-valmentaja Martonen filosofoi.