IFK Mariehamn otti seurahistorian ensimmäisen Suomen cupin

FK Mariehamn on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen kerran jalkapallon Suomen cupin lyötyään Valkeakoskella pelatussa finaalissa Interin 2–1. IFK:n molemmat maalit teki Diego Assis. Interin kavennuksen puski Guy Gnabouyou 88. minuutilla.

Molempien joukkueiden otteista paistoi ottelun alusta voimakas lataus. 38. minuutilla Duarte Tammilehto otti keltaisen, ja jälkitilanteessa Interin Petros Kanakoudisin tönäisi Tammilehtoa ja Tammilehto tönäisi takaisin, Kanakoudis kaatui näyttävästi ja Tammilehto lähti suihkuun.

 Minuutti myöhemmin pallo oli jo vajaamiehisen IFK Mariehamnin verkossa, mutta tilanne oli paitsio. 45. minuutilla IFK Mariehamn meni vajaalla johtoon, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Diego Assis jäi yksin Interin maalin eteen ja hänen epäonnistunut kääntöpotkunsa lirui oikeaan alanurkkaan. Interin maalivahti Magnus Bahne jäätyi huojuen maaliviivalle. 

Toiselle puoliajalle IFK tuli selvästi Interiä energisempänä ja 59. minuutilla Assis iski ottelun toisen maalinsa. 166-senttinen brasilialainen puski Interin puolustuksen keskeltä vasempaan alakulmaan, jonne pallo lirui Bahnen heittäytymisestä huolimatta.

88. minuutilla Guy Gnabouyou puski Interin kavennuksen. 90. minuutilla Inter sai IFK:n maalille hurjan mylläkän ja kaksi erinomaista laukauspaikkaa, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.