Inter voitti vähintään hopeaa – HJK:n mitaliputki poikki

Jalkapalloliigan runkosarjan ykkönen Inter säilytti mahdollisuutensa kultaan, kun se löi HJK:n 1–0. Kullan kohtalo ratkeaa mestaruussarjan päätöskierroksella Turussa, kun siellä vierailee kahden pisteen karussa oleva KuPS.

–  Ymmärsin, että olemme nyt vähintään hopealla. Seitsemisen kuukautta sitten tällaiseen ei uskottu, mutta ei meillä ole edelleenkään mitään hävittävää, Interin valmentaja Jose Riveiro kuvasi.

Turkulaisten hallinnassa käynnistyneestä kamppailusta muodostui harvalukuisen yleisön, 3  317 katsojaa, edessä varsinainen nitromittelö. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi jo heti kolmannelta minuutilta lähtien. Inter sai kärkeen vapaapotkun boksista vain kahdeksan metrin päästä HJK:n maalista. Erikoistilanne tyssääntyi kuitenkin muuriin. Puoli tuntia myöhemmin Interin Timo Furuholm puolestaan ohjasi pallon lähietäisyydeltä tolppaan.

Ottelun upeimmasta ja samalla merkittävimmistä yksilösuorituksesta vastasi 48. minuutilla Interin Filip Valencic. HJK:ta 2017 ja 2018 edustanut Valencic pyyhälsi rivakasti pallon kanssa vasemmalta ylös uunottaen Klubin Daniel O´Shaughnessyn, ja laukoi vastustamattomasti vauhdista takanurkkaan 0–1. Osuma oli 16:s maalipörssiä johtavalle slovenialaiskärjelle.

Mitalitta viimeksi 2008 jäänyt HJK aloitti viimein ärhäkän kirin. Takaa-ajo tuotti tukun tilanteita, mutta ei tasoitusta, kun Inter-vahti Henrik Moisander venyi pelastuksiin.

Totaaliselta katastrofilta Klubin kauden voi enää pelastaa euro-paikan lunastaminen lopputurnauksesta.

–  Meillä oli liikaa huonoja hetkiä, toki sitten tasoituspaikkojakin. Mutta huonot hetket veivät meiltä tuloksen, HJK:n valmentaja Toni Koskela pyöritteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.