Italian valmentaja puolustautuu: "Hävisin vain kaksi peliä kahden vuoden aikana"

Venturan, 69, sopimus ulottuu kesäkuuhun 2020.

Italian jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Gian Piero Ventura puolustaa tuloksiaan "yhtenä parhaista 40 vuoteen", eikä ole eronnut päävalmentajan pallilta. Ei, vaikka Italia karsiutui MM-lopputurnauksesta ensimmäistä kertaa 60 vuoteen.

– Hävisin vain kaksi peliä kahden vuoden aikana, Ventura kertoi tv-haastattelussa.

Venturan, 69, sopimus ulottuu kesäkuuhun 2020. Italian jalkapalloliiton odotetaan tekevän ratkaisunsa päävalmentajan suhteen kokouksessaan tänään.

– Pyysin italialaisilta anteeksi tätä tulosta (0–1-tappiota Ruotsille kaksiosaisessa MM-jatkokarsinnassa). On karmeaa nähdä MM-lopputurnaus ilman Italiaa, mutta näin on nyt enkä voi sille mitään, Ventura sanoi.

Ventura ei allekirjoita TV-haastattelijan väitettä, että Italia on pelannut "todella huonosti" kahden viime vuoden aikana.

– Ei, koska tilastoni on yksi parhaista 40 viime vuoteen. Hävisin vain kahdesti.

Venturan väite ei aivan pidä paikkaansa, sillä Italia on hävinnyt kolme kertaa hänen alaisuudessaan: vuonna 2016 maaottelussa Ranskalle ja tänä vuonna MM-karsintalohkossa Espanjalle sekä MM-jatkokarsinnassa Ruotsille. Voittoja Venturalla on yhdeksän ja tasapelejä neljä.

Ventura aikoo puhua Italian jalkapalloliiton puheenjohtajalle Carlo Tavecchiolle, joka on myös kovien paineiden alla karsintakatastrofin jälkeen.

– Irtisanoutuminen? En tiedä. Minun on arvioitava valtavasti asioita. En ole vielä puhunut puheenjohtajalle, Ventura pyöritteli.

– Asia ei riipu minusta.

Italian lehdistössä on jo palloteltu uuden päävalmentajan nimiä, ja ykkössuosikkina tehtävään on entinen Chelsean ja Real Madridin luotsi Carlo Ancelotti, 58. Ancelotti on käytettävissä, sillä hän sai syyskuussa potkut Bayern Münchenistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"MM-kisat ilman Italiaa on kuin pizza ilman juustoa"

Italian mediasta kuvastui masennus

Italian ja Ruotsin jännitysottelu päättyi maalittomana – Ruotsi saavutti unelmansa ja eteni MM-lopputurnaukseen