Järkevää vastahyökkäämistä ja puhetta suklaasukupolvesta

Kahden viime viikolla PK-35:lle kärsityn tappion jälkeen JJK palasi torstai-iltana taas voittojen tielle. Lopulta melko jämäkänkin esityksen jälkeen. Kokeneempi vierasjoukkue hallitsi varsinkin alkuhetkiä, mutta hallinta oli lopulta vain näennäistä. Jo Topi Järvisen 21. minuutilla iskemä 1–0 alkoi kääntää ottelun suuntaa ja Järvisen alustama sekä Tommi Karin viimeistelemä 2–0 69. minuutin kohdalla lopetti lopullisesti oululaisten pyristelyt.

3-0 -naulan arkkuun naputti ensimmäisen Ykkösen ottelunsa sitten avauskierroksen pelannut Robert Taylor.

– Vastustajalla ei juuri maalipaikkoja ollut, puolittaisia vain ja nekin lähinnä erikoistilanteista, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja myhäili.

JJK ei lähtenyt missään vaiheessa väkisin tappelemaan pallonhallinnasta, vaan iski maltillisesti vastaiskuista.

– Joskus pitää löytää erilaisia juonia, vaikkapa vastaiskuja. Ansaittiin voitto tänään, pelattiin järkevästi ja käytettiin paikat, Pasoja arveli.

Nurmela tylytti "suklaasukupolvea"

AC Oulun riveissä täyden 90-minuuttisen taisteli eräs Suomi-futiksen kahden viime vuosikymmenen luotettavimmista sotaratsuista, 42-vuotias Mika Nurmela. Viimeistä kauttaan pelaava oululaisen futiksen ikoni tukisti omiaan lujasti.

– Aika tyypillinen meidän tämän kauden ottelu. Hallitaan kyllä palloa, mutta eri asia hallitaanko ottelua. Heikolla puolustamisella annettiin vastustajalle mahdollisuus, Nurmela puhisi, mutta antoi kiitosta myös Harjun isännille.

– Kaikki kunnia JJK:lle totta kai. Hyviä, ahkeria poikia on joukkue täynnä, Nurmela sanoi.

Aikanaan 71 maaottelua pelannut Nurmela nimitettiin viime viikolla Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtajaksi. Nuorten lupausten suhteen hän on todellisella näköalapaikalla, sillä 17-vuotias poikansa Anselmi pelaa isäpapan kanssa samassa joukkueessa. Nurmelalta löytyy myös selkeä näkemys siitä, mikä on nykyisten ja 25 vuoden takaisten lupausten ero.

– Taitavampia ne ovat nykyään ja varmaan ymmärtävätkin peliä paremmin. Mutta suklaasukupolvesta olen joskus puhunut, sellaista jätkämäisyyttä kaipaisin enemmän, futis on kuitenkin jätkien peli, Nurmela totesi.

– Nykyään on twitterit, facebookit ja playstationit. Menisivät tuonne asvaltille potkimaan palloa ja ottamaan miehestä mittaa, hän revitteli.

Järvinen ryhtyi poliisiksi

JJK:lla alkaa vihdoin olla käytettävissä paras mahdollinen miehistönsä ja sopii olettaa, että ehjällä porukalla hyökkäyspeli toimii jatkossakin. Kun vasta kesäkuussa peleihin palannut Järvinen mestaroi vasemmalla laidalla, konkari Mikko Manninen oikealla, juuri toipunut Taylor keskellä ja Tommi Kari sekä Aleksis Lehtonen hänen yläpuolellaan on kasassa poppoo, joka pystyy Ykkösessä tekemään vaikka mitä taikoja.

Järvisen suoraviivaisuus esimerkiksi oli myrkkyä AC Oululle. Sinnikäs laitalinkki ehti myös "poliisin" puuhiin ottelun loppuhetkillä. Pallontavoittelutilanteen jälkeen vierasjoukkueen maalivahti David Monsalve ryhtyi tönimään Antto Hilskaa ja Järvinen riensi saman tien paikalle.

– Huomasin, että siellä tönitään meidän jätkää ja menin kaverin veskarille vähän kertomaan, miten Harjulla pitää käyttäytyä. Sitten se olikin jo kurkussa kiinni, Järvinen selvitti.

Hän ja Monsalve saivat tilanteesta varoitukset mieheen.

– Ei siitä mulle olisi tarvinnut keltaista antaa, en mä niin huonosti käyttäytynyt, Järvinen tuumasi.

JJK joutui tekemään ensimmäisen puoliajan lopulla yhden pelaajavaihdon loukkaantumisen vuoksi, kun Joona Itkonen teloi polveaan ja tilalle juoksi Benno Hanslian. Kentältä ontunut Itkonen lienee kuitenkin piakkoin pelikunnossa.

– Kova tälli, mutta alustavan tiedon mukaan ei pitäisi olla mitään pahempaa, päävalmentaja Pasoja kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.