JJK jäi Harjulla tasapeliin TPV:n kanssa

JJK:n kotituska ei ota helpottaakseen. Jalkapallon Ykkösen häntäpään joukkueisiin kuuluva TPV venyi Harjulla 1–1 -tasapeliin.

Ensimmäinen puoliaika meni JJK:n komennossa. Isännät painostivat ja saivat palkinnon, kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia. Tommi Kari antoi oikealta laidalta keskityksen takatolpalle, jossa Babatunde Wusu oli hyvissä asemissa. Maaliahne hyökkääjä nousi haastamaan TPV-puolustusta, joka lopulta hölmöili pallon maaliin. Maali merkattiin omaksi maaliksi, vaikka se katsomoon näyttikin monen mielestä Wusun tekemältä.

Toiselle puoliajalle TPV tuli vahvasti sisuuntuneena. Tamperelaiset prässäsivät ahkerasti ja pistivät painetta JJK:n puolustukselle. Peliä oli pelattu 50 minuuttia, kun Jonne Hjelm pääsi nokikkain maalivahti Mihaly Szerovayn kanssa. Tampere Unitedin vakiokalustoon normaalisti kuuluva Hjelm harhautti Szerovayn ja pisti pallon tyhjiin.

– Tulos oli oikeutettu. Emme ansainneet tästä pelistä yhtään enempää. En tiedä jännittäväkö pojat näitä kotipelejä, mutta jostain syystä emme saa itsestämme Harjulla parasta irti, JJK:n valmentaja Ville Priha pohti.

TPV:n tilanne puhutti

Peliä oli jäljellä 10 minuuttia, kun TPV sai kulmapotkun. Jaakko Rönkön antama kulman jälkeen pallo jäi pyörimään vaarallisesti JJK:n maalin eteen. TPV:n pelaajat rynnivät usean miehen voimin tilanteeseen ja hetken näytti jo, että pallo on maalissa. Vierailijat juhlivat jo osumaa, mutta tuomareiden mielestä pallo ei käynyt maalissa.

– Teimme tänään kolme maalia ja saimme vain yhden pisteen. Meidän mielestä pallo oli maalissa, TPV:n valmentaja Juha-Pekka Mäkinen harmitteli ottelun jälkeen.

TPV olisi ansainnut ottelusta ehkä enemmänkin kuin vain yhden pisteen. Vierailijat puolustivat kurinalaisesti ja ohjasivat JJK-hyökkäykset järjestelmällisesti laitoihin. Paikan auetessa TPV iski vahvasti vastahyökkäyksillä.

– Me ei pärjätty tänään missään. Moni joukkue ei hyökkää Harjulla meitä vastaan kovin rohkeasti. TPV puolusti tänään kypsästi ja iski hyvin vastaan, pettynyt Tommi Kari puhisi.

JJK:n käskyttäjä Vile Priha oli oikeutetusti pettynyt omiensa suoritukseen. Ainoat puhtaat paperit valmentajalta sai laidoilla valtavasti työtä läpi ottelun tehnyt Kari.

– Tommi Kari oli ainoa meistä, joka laittoi itsensä joka tilanteessa likoon. Meillä oli tänään kentällä aika monta pelaajaa, jotka eivät tee töitä tarpeeksi. Hyvästä taitotasosta ei ole mitään iloa, jos ei voita fyysistä taistelua kentällä.

Hjelm erottui joukosta

TPV:n kirkkaasti paras pelaaja oli Jonne Hjelm. 20-vuotias keskikenttäpelaaja johti erinomaisilla otteilla TPV:n hyökkäyspeliä. Hjelmin hyvät suoritukset eivät jääneet valmentaja Mäkiseltä huomaamatta.

– Jonne oli tänään kovassa vireessä. Hän on hyvä kaveri, jolla on vielä loistava tulevaisuus edessä.

Priha myönsi rehdisti TPV:n ottaneen pelin haltuun tasoitusmaalin jälkeen.

– Heillä oli toinen maali todella lähellä. Emme päässeet maalin jälkeen enää kunnolla peliin, emmekä saaneet käännettyä pallonhallintaa itsellemme.

JJK:lla olisi ollut hyvä sauma ottaa eilen tasapelin pelanneita AC Oulua ja Viikinkejä kiinni. Nyt ero toisena olevaan Ouluun säilyi kuudessa pisteessä.

– Kyllä näitä kotipelejä pitäisi alkaa voittaa, jos sinne toiseen sarjaan halutaan, Kari purki tuntojaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.