JJK jatkaa liigassa

JJK voitti Kokkolan Palloveikot 2-1 sunnuntaina Jyväskylän Harjulla pelatussa ottelussa. Voitollaan JJK säilytti paikkansa Veikkausliigassa.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 62 minuutilla, kun Mika Lahtinen pisti irtopallon sisään lähietäsisyydeltä. Maalia edelsi JJK:n Tommi Karin laukaus, jonka KPV:N maalivahti torjui eteensä.

Toisen maalin teki JJK:n kärki Nam Ik Kyung, kun peliä oli pelattu 69 minuuttia. Nam pääsi karkuun vastahyökkäyksestä ja sijoitti pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

KPV:n maalin teki Niko Kalliokoski, kun peliä oli pelattu 87 minuuttia. Kalliokoski laukoi vapaapotkun suoraan alanurkkaan noin 20 metristä.

Avausjaksolla varovaista

Avausjaksolla peli oli erittäin varovaista, mutta JJK pystyi luomaan enemmän maalipaikkoja.

Vaarallisin tilanne nähtiin aivan ensimmäisen jakson lopussa, kun JJK:n Nam pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Lahtisen keskityksettä.

Namin pusku suuntautui ohi KPV:n maalin.

KPV:llä ei ensimmäisellä jaksolla ollut yhtään todellista maalipaikkaa.

– JJK:n hyökkääjiltä löytyi enemmän ruutia kuin meiltä. He käyttivät paikkansa, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen antoi tunnustusta voittajille.

– Ekaan peliin tämä käytännössä ratkesi. Nyt ei tunnu siltä, että meillä on hyvä kausi takana, Korhonen jatkoi.

Katsojia yli 3 500

Historiansa ensimmäisen pääsarjakauden pelanneen JJK:n suorituksia kentällä on parjattu pitkin kesää. Lopulta joukkue kuitenkin selvitti karikot. Prihan mukaan liigan ja Ykkösen tasoero on lopulta suuri.

– Tavoitteemme oli sarjapaikan säilyttäminen. Vaikeuksia oli, mutta tässä kohtaa kannattaa ajatella positiivisesti. Paljon on hikeä vuodatettu, että tähän on päästy, JJK:n valmentaja Ville Priha mietti.

Priha on ollut yksi kritiikin kohteista. Kuka JJK:ta ensi kaudella valmentaa, on vielä epäselvää.

– Jatkosta sen verran, että tänä iltana aion saunoa, Priha vastasi osaltaan.

JJK:n kapteeni Christian Sund kiitti kannattajia, joita saapui kauden päätöspeliin hyiselle Harjulle yli 3 500.

– Kaikki pelaajat eivät päässeet kauden aikana omalle tasolleen. Huonon kauden jälkeen on todella kiva lopettaa näin, Sund myhäili.