JJK kannattaa pienempää pääsarjaa

JJK kannattaa joukkuemäärän supistamista Veikkausliigassa.

Keskisuomalainen uutisoi lauantain lehdessä, että jalkapallon Veikkausliiga saatetaan pelata kaudella 2011 nykyisen 14 joukkueen kaksinkertaisen sarjan sijasta 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana.

JJK:ssa viime päivien aktiivinen keskustelu Veikkausliigan tulevasta sarjajärjestelmästä ja järkevästä joukkuemäärästä nähdään erittäin tärkeänä ja merkittävänä asiana.

- Kannatamme ehdottomasti sarjan joukkuemäärän supistamista 12 joukkueen sarjaksi esimerkiksi jo kaudelle 2011. Sarja pitää saada kiinnostavammaksi ja kilpailua edistettävä, jotta sarja tarjoaisi nykyistä mielenkiintoisemmat asetelmat yleisölle. Näin kaikki seurat panostaisivat muun muassa markkinointiinsa paljon enemmän ja yleisömäärät vahvistuisivat väkisinkin, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen toteaa.

- Vaikka itse asetumme sarjataulukossa tällä hetkellä loppupäähän, niin kannatamme silti vahvasti sarjan uudistamista. Mielestämme jokaisen seuran pitää pystyä tavoittelemaan jatkossa sijoituksia 10 parhaan joukossa ja kun näin on niin kaiken toiminnan pitää myös pystyä tukemaan tällaista tavoitetta, Vesalainen näkee.

Vesalaisen mielestä 12 joukkueen sarja olisi tiukempi ja halutumpi paketti, jossa kilpailullisuus korostuisi paremmin ja myös Ykkösen taso ja arvostus vahvistuisi Veikkausliigan sarjauudistuksen rinnalla.

- Erittäin merkittävä asia sarjajärjestelmän uudistuksessa olisi myös paljon puhuttu ottelumäärän lisääntyminen, sillä kolminkertaisen sarjan tarjoamat 33 kierrosta vahvistaisi seurojen taloutta ja toisi myös säännöllisemmän ja kiinnostavamman pelirytmin koko kaudelle, Vesalainen päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.