JJK kohtaa toistamiseen tällä kaudella hallitsevan Suomen mestarin

JJK pelaa Ahvenanmaalla ilman pelikiellossa olevia Tomi Petrescua ja Patrick Poutiaista - Saku Leppänen sen sijaan kuntoutunut.

JJK:n ottelut jatkuvat tänään reissupelillä Ahvenanmaalle. Wiklöf Holding Arenalla kohtaavat joukkueet, jotka kuluneella viikolla jatkoivat kauttaan maaottelutauon jälkeen kehnosti.

IFK Mariehamn hävisi keskiviikkona ensimmäistä kertaa liigahistoriassa PS Kemille, lukemin 0-3. Hallitseva Suomen mestari ei ole ollut viime kesäisessä lennossa menetettyään esimerkiksi hyökkääjätähtensä Dever Orgillin ja Diego Assisin. Saarelaiset ovat sarjassa nyt viidentenä.

JJK kohtasi torstaina sarjakärki HJK:n Helsingissä. Erityisen kipeän 4-0 tappiosta tekee se, että HJK joutui miesvajaalle jo kymmenen minuutin pelin jälkeen Juha Pirisen katseltua punaista. Edes ylivoimalla JJK ei saanut HJK:n puolustusta rikottua, kun taas kotijoukkue nakutteli vastahyökkäyksistään selkeät voittolukemat.

–Tilanteessa 1-0 ja vielä 2-0 oli saumat tulla peliin mukaan, muttei saatu palloa verkkoon. Sitten 3-0 kyllä tappoi pelin lopullisesti. Eihän se vahva esitys meiltä ollut, kapteeni Tommi Kari tiivistää.

JJK kohtaa IFK Mariehamnin Ahvenanmaalla jo toista kertaa, sillä siellä JJK myös kauden avausottelunsa pelasi. Tuolloin JJK aloitti myrskyn lailla ja meni 0-2 johtoon Tomi Petrescun ja Toni Tahvanaisen osumilla. Toisella puoliajalla jyväskyläläisten puolustus kuitenkin mureni, tuloksena 5-2 tappio.

Mariehamnin tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut kuusi maalia iskenyt Aleksei Kangaskolkka. Odotettavissa on suoraviivainen vastustaja.

–IFK:n peli ei perustu kovin vahvaan pallonhallintaan. Aika paljon pitkää palloa kohti Kangaskolkkaa pelaavat ja pyrkivät sitten voittamaan kakkospallot. Lisäksi Maarianhaminan kenttä on tosi pienikokoinen. Mutta meille on etua siitä, että olemme kertaalleen siellä jo pelanneet, Kari pohtii.

Tänään JJK:n kokoonpanossa nähdään väistämättä muutoksia. Jokaisessa kauden ottelussa esiintyneet Tomi Petrescu ja Patrick Poutiainen ovat pelikiellossa varoitustilin täytyttyä. Sen sijaan hyvä uutinen on Saku Leppäsen kuntoutuminen. Huhtikuun lopulta asti sivussa ollut keskikenttäpelaaja nähtiin HJK-ottelussa JJK:n kokoonpanossa vaihtopenkillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.